STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

 Korsets Seier 22. november 1972

 

Guddommelig frigjørelse

Leonardo Alderete

 

Dette mitt personlige vitnesbyrd som jeg har frembragt i mange menigheter i Norge,  ønsker jeg å gi i kjærlighet og takk nemlighet til alle mine søsken i Herren som jeg hadde det store privilegium a lære å kjenne i dette vakre og kjærlige land

Minner fra fortiden

Når jeg tenker tilbake på mitt liv, strømmer mitt hjerte over av takknemlighet til  Herre som har gjort så mye for meg, og det jeg er, er jeg alene ved hans nåde

Jeg vokste opp i et hjem hvor fem barn ble forlatt av sin far. I den dypeste fattigdom kjempet min mor hårdnakket for a holde i det minste sulten borte. I likhet med mine andre søsken måtte jeg ut på gaten for å tjene til mitt livs opphold allerede fra jeg var 6 år gammel. Jeg solgte aviser og pusset sko. Så helt fra denne min tidlige barndom lærte jeg hva det er å føle ansvar i livet og visste godt at om jeg ikke arbeidet, så ble det verken mat eller klær. Jeg husker hvor stolt jeg var da jeg som voksen kunne kjøpe meg de første par sko. Min barndom levde jeg faktisk på gaten og opplevde der livets bitre hardhet.

I håpløshetens brønn

På en måte lærte jeg av det at jeg så tidlig måtte ta ansvar, men fra en annen side førte livet på gaten til at jeg i en alder av 21 år følte meg fullstendig i ”håpløshetens brønn".

gaten lærte jeg de mest skitne synder en kan tenke seg, og de dårligste vaner. Jeg ble slept av sted, fortumlet av den strøm av bedrag som gleden og lykken på gaten gir. Jeg gav uttrykk for å være en meget lykkelig ungdom, som alltid hadde et smil om munnen, og i våre samlinger på gaten hadde jeg alltid ,,fine" historier som de andre lo av. Men det var bare en maske som skjulte min virkelige tilstand. De andre kjente ikke til mine fryktelige netter, der jeg lå og led og tenkte på uvissheten og intet håp hadde for framtiden. Så ung som jeg var, hadde jeg falt dypt i synd. Jeg var i håpløshetens bronn. Jeg ville vekk fra mitt falne liv. men jeg klarte det ikke. En makt som var sterkere enn meg drev meg bare dypere og dypere ned i fordervelsen.

En dag bestemte jeg meg for å gå til den katolske presten. Det var etter en natt i indre strid. Jeg ville skrifte og bli fri det som knuget meg. Men til min store skuffelse fikk jeg oppleve at den makt som bandt meg førte meg bare dypere ned i fordervelsen og økte mm håpløshet. Bittert og uten mening var livet. Tenk hvor mange som lever som om de virkelig er lykkelige, men sannheten er et liv i håpløshet.

I det dype dynd

I mitt land har jeg på mine reiser som evangelist, mange ganger sett dyr som har falt i dyp dynd. Jo mer de prøver a komme løs, desto dypere synker de og om det ikke er noen som kan hjelpe dem opp går de under i dyndet. Slik er det også med oss når vi faller i syndens dype dynd Selv om vi gir løfter, viser det seg at det bare blir verre for hver dag. Mange alkoholikere ønsker a forlate alkoholen når de ser ulykken det har brakt deres egne hjem men den nakne sannhet er at de blir bare verre for hver dag som går.

Jeg røkte kolossalt. Halsen min ble betent. Jeg husker jeg tok en sigarettpakke og knuste den under hælen og sa til meg selv: ,,Aldri mer skal jeg røke en sigarett." Men uten at jeg selv ville det, røkte jeg etter dette 2 pakker i stedenfor l om dagen. En opplevelse i denne tiden gjorde et kolossalt inntrykk på meg.

Min mor, som visste hvor sønnen hennes holdt til, fikk en natt ikke sove og gikk for å oppsøke meg der jeg var. Da jeg fikk se henne gråtende i døråpningen, ble jeg helt ute av meg ved dette syn. Jeg gikk ut sammen med henne, tok henne om skuldrene, og sammen gikk vi gråtende bortover gaten uten å si et eneste ord. Da bestemte jeg meg for at jeg aldri mer skulle ga til et slikt råttent sted. men neste kveld var jeg der igjen og nå ble det enda oftere enn for. Jeg var sunket ned i det dype dynd. Selv om jeg forsøkte a komme opp aldri så mye. sank jeg bare dypere og dypere.

Gud bøyer seg til oss

Salmisten opplevde svar på sin bønn. ,,Da bøyde han seg ned til meg og hørte min bønn". Dette er ikke bare noe han opplevde, men millioner har opplevd den guddommelige frigjorelse, da de på rett måte ropte til Herren av hele sitt hjerte.

Jeg husker personlig den underfulle dagen da jeg ble frigjort. Dagen før drakk jeg meg nesten  døddrukken og i denne håpløse tilstand ropte jeg til Herren og sa til ham: ”Jeg fortjener ikke at du tilgir meg, men om han ville det, skulle jeg følge ham og tjene ham hele mitt liv”. Herren gjorde med meg etter sitt ord. Bøyde seg ned til  meg og hørte milt rop. Satte mine føtter på en klippe, han gjorde mine trinn faste. Og han la i min munn en ny sang en lovsang for var Gud". En underfull forandring skjedde med meg. De gamle lyster forsvant. Først nå kjente jeg meg trygg i livet. Å  hvor mitt hjerte fløt over av lovsang og takknemlighet til min frelser  Jeg var et helt nytt menneske. Gud hadde løskjøpt meg for at jeg skulle være hans, et levende vitnesbyrd om hans kraft og miskunnhet. Først nå fikk livet mening Nå hadde jeg noe a leve for, nemlig a tjene kongenes konge. Den guddommelige frigjørelse frambringer en spontan lovsang som kommer fra hjertet, fra et hjerte fylt av takknemlighet til kjærlighetens Gud. Verden uttrykker sin elendighet og håpløshet gjennom sin diktning, men den frelste sjel kan synge om håp og om en usigelig glede i sine sanger. ”Jeg vil love Herren så lenge jeg lever, jeg vil lovsynge min Gud sa lenge jeg er til," Salme 146,2

Mange ble veldig grepet da de så den store forandring i mitt liv, og de tikk lyst til a søke Herren. Forandringen var så stor at mange forstod at slikt bare skjer ved overnaturlige inngrep ,,Mange så det og frykter og setter sin lit til Herren" sier salmisten i 40. 4. Verden vil få lyst til å søke Herren når de ser Guds virkelige makt i oss som ved sin virkning åpenbarer seg hvor vi enn måtte være.

Det var faktisk et mirakel at Leonardo Alderete kom seg til Norge. Han ble som tidligere nevnt av Lars Førland i Korsets Seier frelst for mange ar siden. Det var under Nils Ivan Kastbcrgs virke i Asuncion. Gud har ført og dannet denne mannen og brukt ham til megen velsignelse i sitt hjemland Paraguay, og også til Argentina har han gjort sine ,,preken-turer", Når han nå begav seg på en enda lengre tur, han var blant annet innom Ecuador og Nord-Amerika før han besøkte Norge og Sverige, sa tror vi det var til stor hjelp for ham; og her i Norge ble han meget godt mottatt overalt, sa langt meg bekjent, på grunn av sin sterke forkynnelse og gode mate a fore seg på. Den er helt selvstendig, menigheten Leonardo betjener i Asuncion, grunnlagt av svenske pinsevenner, og Gud har i de senere år fostret menigheten fram, og de får stadig be med sjeler.

Josef Iversen

 

LES HER OM LEONARDS LIV

 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com