Hovedside

Korsets Seier , lørdag 15. April 1978

Feltkonferanse i Paraguay

Det var med glede og forventning nasjonale brødre og norske misjonærer var samlet til årlig felt konferanse i Pedro Juan Caballero i Nord-Paraguay i dagene 6. til 8. januar i år. Konferanser har vært holdt i mange år, men denne gang var det spesielt gildt å samles, da det for første gang var en lokal menighet som stod som arrangør.

Under første møte var det valg av ordstyrere, henholdsvis Marcos Moragas som er forstander i P. J. Caballero, Juan Ortega, forstander i Yby-Yau,og Knut Stuksrud, forstander i Atyra og misjonens feltrepresentant. Referenter ble Gladys Gonzalez, Yby-Yau, og Agustin Estigarribia, Ypacarai.

Vi kjente oss alle sammen smeltet sammen i en ånd fra begynnelsen i konferansen. Spesielt ble Petter Berg, misjonskasserer fra Sarpsborg, ønsket varmt velkommen til konferansen, og det var vår norske bror som holdt det første bibelstudiet over «Tjenestens herlighet». Berg la vekt på at vi er tjenere i et åndelig rike, og vår tjeneste for Gud er også åndelig. Selv om vi er lerkar, så er skatten vi bærer den aller herligste, Jesus Kristus! Vi kan verken overbevise om synd eller framvirke noe i egen kraft i denne tjenesten, men Ånden kommer vår skrøpelighet til hjelp. Guds rike består ikke i ord, men i kraft i glede og fred i den Hellige Ånd. Det var løsning i bønnen etter dette åndsinspirerte budskap, og vi kjente oss alle oppløftet etter påny å ha fått et syn fra Skriften om vår tjeneste.

I ettermiddagssesjonen talte først Josef Iversen, Caacupe, og han berørte menighetens oppgave i å sende ut misjonærer. For dette trengs mye bønn og faste, og på dette område er Jesus sjef. For Mesterens befaling lød om å gå ut i all verden, Gud kaller de troende til denne gjerning. Iversen fortalte så om de første misjonærer som kom til Sør- Amerika i alminnelighet og Paraguay i særdeleshet. Etter dette innlegget understrekte Juan Ortega den store verdi som en Herrens tjener har, og ordet ble så gitt til Inge Bjørnevoll, Caacupe, som holdt en minnetale over Bruno Muller som nylig hadde gått hjem til Gud etter en trafikkulykke i Asuncion. Vår hjemgagne bror ble minnet som en utrettelig Herrens tjener som under mange år hadde gjort et stort arbeid i Herrens vingård i Paraguay. Det ble i dette møtet også bedt spesielt for Brunos etterlatte.

I kveldsmøtet denne første dagen kom unge brødre fra Ypacarai med sine hilsener, og Josef Iversen hadde et vekkende budskap fra evangeliet. Mange venner fra menigheten i P. J. Cballero og utenforstående var møtt fram til dette offentlige møtet.

Formiddagssesjonen den 8. ble ledet av Juan Ortega. Etter sang og bønn ble ordet gitt til Inge Bjørnevoll, som gav et studie om tienden. Mange viktige punkt ble tatt fram, og etter vår bror hadde talt, hadde vi en meget rik samtale om emnet, og flere av brødrene fortalte om sine erfaringer, og noen stilte også spørsmål som etter hvert ble besvart. Det ble oppfordret til at man oppmuntret vennene omkring i menighetene til å gi tienden til menigheten, og ellers være disiplinerte i givertjenesten.

I ettermiddagssesjonen ble det gitt informasjoner angående den juridiske person til menighetene, som nå er innlevert til myndighetene og bare ventes godkjent. Inntil nå har det evangeliske arbeid blitt drevet ut fra den juridiske person til "Mision Norma", den norske misjons jur. pers. Men nå gledes vi alle over at menighetene skal få sin egen juridiske person og således realiseres læren om lokale menigheter ut fra misjonen.      ,

Det ble gått inn for å samarbeida med   Filadelfia-menighetene  i Asuncion og Encamacion. Representanter fra «vår» menighetssammenslutning til bladet ble valgt. Gud vor Iversen og Agustin Estigarribia, som blir representanter i redaksjonskomiteen.

I kveldsmøtet denne dagen også var mange mennesker møtt fram. Kjell Arne Johansen som er forstander i Ypacarai, talte om «Utslukk ikke Ånden». Ettermøtet ble en gripende stund, der mange søkte fornyelse.

Avslutningsdagen, søndag, var vi samlet til formiddagsmøte, der Petter Berg talte om Jesus som den sterkeste som røvet den sterkes (djevelens) hus og delte ut bytte. Det ingen annen kunne, det både ville og kunne Jesus! Det var meget åpent for Ordet, og vi frydet oss over hvilken stor Jesus vi har. Om ettermiddagen var det så avskjed, og de forskjellige tilreisende brødre brakte fram sine hilsninger og takket for en vellykket konferanse.

Alle tre dagene ble vi servert meget god mat, som søstrene i menigheten i P. J. Caballero hadde stelt i stand. Det var satt opp et provisorisk tak utenfor lokalet til bespisningssted.

Alle reiste vi beriket hver til vårt sted etter å ha deltatt på en konferanse med et meget godt åndelig innhold, og ser fram til neste års konferanse som menigheten i Ypacarai innbyr til.

Gladys Gonzales, Agustin Estigarribia

Oversatt av Kjell Arne Johansen. 

Hovedside