Korsets Seier 11. oktober 1996

IBRA RADIO i Paraguay:

Sportsjournalist og evangelist

Tenk deg en situasjon der en av Norges kjente radioog TV-reportere fra fotball-VM eller Holmenkollen hver uke forkynte evangeliet til landets befolkning via det samme mediet. Det er hva som skjer i Paraguay, der sportsjournalisten Gregorio Cabrera bytter ut rundetider og straffespark med bibel vers, og forkynner det frigjørende evangeliet om Jesus Kristus.

Gregorio Cabrera er sportsjournalist og radiopastor, en kombinasjon som ikke er så kjent i Norge. Han er primus motor for sendingene som pinsevennene i Ypacarai driver. I 10-12 år har han holdt på med de ukentlige sendingene, som støttes økonomisk av IBRA radio i Norge. Mellom 300.000 og 400.000 mennesker kan høre sendingene, som varer en time hver lørdag. IBRA radio støtter også radiosendinger andre steder i Paraguay, og misjonærene forteller at man antar at mange hører sendingene.

I alle år har man hatt et undervisende og evangeliserende program for voksne. Men nå har man i tillegg startet barneprogram, som bl.a. Lourdes Førland har ansvaret for. Dette er blitt et svært populært program.

Sendingene kan i utgangspunktet høres over hele Asuncion og områdene rundt hovedstaden. Men på grunn av mange andre og sterkere radiostasjoner er de beste lytterforholdene rundt Ypacarai, der radioen fungerer som lokalradio, sier misjonær Lars Morgan Førland til KS. Det er stor kamp i eteren, og bare i Ypacarai er det minst ti radiostasjoner som konkurrerer om lytterne hele døgnet.

- Hvordan fungerer radioarbeidet i Paraguay?

-.Det er først og fremst et såingsarbeid. Paraguayerne er ikke flinke brevskrivere, og derfor bevarer vi vissheten om at det Guds ord som såes ut har spirekraft i seg selv, og ikke skal vende tomt tilbake. Det er Kjellaug Palma Sjølund som holder i kontakten med de forskjellige som driver mdionrbeid, sier han.

De evangeliske radioprogrammene hemmes av at det tar tid å bygge opp tillit blant folket. Alle med et kristent fortegn som ikke er katolske, kaller seg nemlig evangeliske i Paraguay. Det betyr at ekstreme sekter, særlig fra Brasil, som driver regelrett vranglære, opptrer på radioen som som evangeliske. Mange av dem forkynner åpenbare villfarelser, snakker med demoner på radioen. og skaper frykt blant befolkningen.

Gregorio Cabrera vokste opp i et ikke-kristent hjem. Da han søkte frelse, ble han først låst inne, slik at han ikke skulle komme på møtene. Da dette ikke gikk, ble han kastet ut av hjemmet. Senere har også hans bror søkt frelse, men ikke resten av familien. 

 

Hovedside