Hilsen fra Paraguay

 

Asuncion  den 1. mai   2009.  

Kjære  venner !

Vi er nettopp kommet tilbake etter noen dager i Curuguaty  og Fortuna , sammen med Augustin Estigarribia,( bror til Ramon som har besøkt Norge flere ganger.)   Han arbeidet sammen med Anna  fra 1982 og til  1992, og gjorde en stor innsats i indianermenigheten og på skolen, sammen med sin kone.  Han kjenner forholdene bedre enn de fleste, og nyter stor tillit i menigheten.  Han er nå lærer på en videregående skole  i nærheten av Ypacarai, og aktiv i menigheten der.  Så sant han har anledning blir han med til  Fortuna når vi reiser dit.

Lørdag  var vi på besøk i  Tuna Poty hvor skolebyggingen er godt igang, og det er gravd brønn 20 m dyp, og de fant en  åre med godt  vann.

Krakkene og talerstolen til den nye kirken i Agua'e  ble fraktet ut sammen med div.  matvarer til innvielsen  på søndag.

Lørdag kveld var det stormøte i Fortuna med fullt kirke.  En sang og musikkgruppe med  store høytalere og alt som hører med, spilte og sang til stor applaus.   For oss ble det i høyeste laget , så vi måtte ut og hvile ørene av og til !  Utviklingen i menigheten i Fortuna er positiv – etter noen år med problemer.

På søndag gikk det en lastebil fra Fortuna med barn og voksne til innvielsen   av kirken i Agua'e.   Vi ble ønsket velkommen av lederen for menigheten der,  og deretter tok forstander Ramon fra Fortuna  ledelsen av festen.   Vi hadde lånt lysmotor  til anledningen, så musikerne fikk strøm til sine instrumenter,  og sangen om Jesus hørtes   godt på sletten hvor kirken ligger – ikke langt fra skolen som ble bygget i 2002 - og mange kom for å høre.  Festen varte i tre  timer - og det var hilsninger fra mange   representanter fra andre kolonier og utposter, og de gledet seg over den nye kirken.  Se flere bilder HER!

I kolonien Ko'e Poty  er også en skole under bygging under ledelse av Carlos Genes som besøkte  Norge for noen år siden, og har vært leder for menigheten i Villa Ygatimi i mange år.  Senere i år skal det bygges skole i kolonien Yvy Moroti, ikke langt fra Paso Cadena.

I dag våknet vi til en spesiell  nyhet her i landet,  – og det sies at myndighetene   ikke visste  at han kom - den tidligere så beryktede innenriksminister  under diktaturet til Stroessner – Sabino Augusto Montanaro. Han rømte  til Honduras i 1989 når diktaturregimet tok slutt.    Han er nå 86 år og meget syk, og ble innlagt på adventistsykehuset, og siden flyttet til politiets eget sykehus, under streng bevoktning. Mange vil at  han skal rett i fengsel.  Dette blir nok temaet i nyhetene i lang tid framover.  Store folkemengder samlet seg utenfor sykehuset i dag,  og det gikk hardt for seg.  Mange mennesker forsvant sporløst under  hans tid, og mange ble torturert,  det er det mange som kan fortelle om.

Be for Paraguay – det er mye uro –   den 12.  mai er det varslet demostrasjoner i stor stil.  Jordløse  og husløse sammen med indianerne og mange mange andre   krever presidentens avgang,  da løftene han har gitt ikke er oppfylt.   

Hjertelig hilsen

Anne-Lise og Ole Johs

 


Postadresse: Rødborge 22, 3711 SKIEN

E-post: ojorud@c2i.net

Midler kan sendes slik:
Paraguay-misjon
Ole Johs Jorud
Rødborge 22
3711 SKIEN

Konto 1140 66 63606. 

Merk sendingen med ”Drift, Paraguay”