Julehilsen 2012


STARTJULEHILSEN

Kjære venner!!

Igjen kan vi se tilbake på et år fylt av opplevelser og utfordringer. For vår del ble høydepunktet da enda et barnebarn kom til oss. Den 2. juli fikk Hosna og Ariel en datter, Ava Adriana (bildet), og Leila en søster. Det er en flott liten jente. I denne anledningen var vi sammen med Leila i Sandvika. De første månedene måtte hun ha pute på grunn av dårlig utviklet hofte, men nå er hun kvitt den, og alle er fornøyde.

I februar var Rudolf en tur i Paraguay for å følge opp bok / stipend / seminar (pedagogisk) - prosjektet der. Turen gjør det mulig å besøke menigheter og venner rundt omkring, noe som alltid er trivelig. Han var i følge med to fra PYM.

I mars dro vi til Værøy, og ble der i 10 dager. Det var en trivelig tur hvor vi fikk oppleve de store vekslingene i været...fra fint vårvær  til full storm med snebyger. Spesielt trivelig er det å treffe venner som vi har kjent store deler av livet. Vi var sammen med dem i selskaper og på møter. Vi var mye sammen med Ann-Margrete og Dagfinn. En dag gikk DagfInn og Rudolf opp på Heia, et fjell på ca 400 meters høyde. Det hadde snødd om natten, så det var hvitt over alt. På turen opp begynte det å blåse, og utsikten forsvant. Men vi gikk allikevel opp, og ventet ei stund på bedre  vær. Plutselig forsvant skyene, og vinden stilnet, og vi fikk en utrolig utsikt. I sør så vi Svartisen. Nordover så vi Børvasstindene, Salten, Landego, Hammarøy og innover Ofoten. Videre så vi innover Lofoten. Et utrolig skue!

Vel hjemme igjen kunne vi feire alle gebursdagene som er i april. Det er utrolig hvordan barna vokser til! Rosi og Rubens barn, Taina, er nå snart 8 år, og en flink skolejente. Gabriel er 5,5 år, og går siste året i barnehagen. Elisabeth, David og barna bor ikke langt fra oss. Celine er snart 8 år, Patrick snart 10. Christian er 14 år og Alexander 16. Sistnevnte går på videregående. Hosna g Ariels barn, Leila er 3, 5år, og Ava 6 mnd..

Vi er utrolig takknemlige for vår barn, svigerbarn og 8 barnebarn!!

Leila 

 

Alexander

Taina, Gabriel og Celine 

Patrick

Christian

oss

 

 

Vi har arbeidet endel på sykehuset, men mindre enn tidligere år. Pensjonist-tilværelsen gjør seg mer og mer gjeldende........ 

Sommermånedene tilbrakte vi stort sett hjemme, bortsett fra en uke på Telemark-stevnet i Fyresdal. Det var et fint stevne hvor en treffer mange kjente. Stedet ligger i naturskjønne omgivelser. Og vi var heldige med været!

 

 

 

Den 31. oktober dro vi med buss til Spania. Turen gikk via Oslo > ferge til Kiel > buss gjennom tyskland > Frankrike og inn i Spania helt i sør-øst. Turen endte i Benidorm, hvor vi var omkring to uker. Vi bodde i 20 etg på Oasis hotell, og hadde flott utsikt derfra!! Ettersom det var sent på året, ble det bare ett bad i havet. Men det ble mange turer, både til fots og i buss. En interesant tur! I Benidorm er det to turistkirker: en for norsker / svensker, og en for norske, og mange av de norske samlet seg der til møter og andre samvær.  Se http://turistkyrkan.net/

I august ble Rudolf bedt om å være konsulent for to prosjekter, i Paraguay og i Bolivia, og det resulterte i en tur til Bolivia i november, og videre til Paraguay i desember.
Du finner mer på
www.pymisjon.com

Det interessante med å være sammen med disse indianer-gruppene, er å se at jule-evangeliet er en like stor realitet for dem som for oss, selv om rammen er temmelig forskjellig. Blant indianerne er det ikke mye julepynt, juletrær osv. Sannsynligvis er forholdene her mer lik det som omgav Maria og Josef og det nyfødte Jesus-barnet: enkle forhold, små hytter med jordgulv og gresstak, samling rundt bålet og husdyr sammen med husfolket.

Det var noen gjetere der i nærheten som var ute på marken og holdt nattevakt over flokken sin.   Med ett sto en Herrens engel foran dem, og Herrens herlighet lyste om dem. De ble overveldet av redsel. Men engelen sa til dem: «Frykt ikke! Se, jeg forkynner dere en stor glede, en glede for hele folket: I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Messias, Herren. Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne et barn som er svøpt og ligger i en krybbe.» Med ett var engelen omgitt av en himmelsk hærskare, som lovpriste Gud og sang: «Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden blant mennesker Gud har glede i!»

Denne julen er vi alle samme i Larvik. Vi har vokst fra oss 2 til 16 personer!!

Vi ønsker en velsignet julehelg, og et godt og fredfylt nytt år!!

Med vennlig hilsen

Brit-Lajla og Rudolf

 Skriv til oss: rudolf.leif.larsen@lf-nett.no