STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

  Korsets Seier 31. juli 1978

 

 13 personer  reiste til Paraguay 

 

 

 Det var misjonens sak som stod i forgrunnen ved innsjekkingsskranken på Fornebu flyplass utenfor Oslo, 31. juli. Da reiste nemlig 13 personer til Paraguay! Følget var så stort at de ble sjekket på gruppereiser noe som hjalp dem å få med de overvektskiloene de ellers måtte ha betalt for!

Det var Kitty og Knut Asplund med sine fem barn Heidi Elise, Vibeke, Knut Michael, Raquel Mima og Paul Ruben, som utgjorde de sju første i gruppen. I tillegg til disse reiste også familien Gerd og Alf Hjelpdal sammen med sine barn Rolf, Aud Karin og Liv Grethe. Qg så reiste også Aslaug Hjelpdahl, som med sin sykepleierutdannelse skal gå inn i arbeidet i Paraguay.

Hjelpdal skal være lærer ved den norske skolen i Paraguay. Det er første gang de reiser til misjonsfeltet, og de betrodde KS at de ser fram mot å ta fatt på oppgavene. Det er i alt 21 barn ved den norske skolen i Pamguay.

 

Kitty og Knut Asplund skal denne perioden begynne pionerarbeid i byen Stroessner, like ved den brasilianske grensen. Det er ingen virksomhet der, og de gleder seg til å ta fatt.

Når dette leses, er vennene godt og vel framme. Bare 19 timer etter at de lettet fra Norge, landet de i Rio de Janeiro, og derfra er veien ikke lang til kallets land.

For barna var det ekstra spennende. Det var avskjedsgaver, gode lykkønskninger fra besteforeldre og andre familiemedlemmer, og ikke å forglemme reisefeberen.

Og det siste hadde kanskje de voksne også litt av. «Du må ikke intervjue meg, for jeg klarer ikke å tenke ut noe svar,» sa Gerd Hjelpdahl. «Jeg har vært bare i Arvika før, og nå skal jeg dra på andre siden av kloden!». 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com