STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Norsk pinsemisjons oppstart i Latin-Amerika

 

Fra Sør-Amerika-konferansen i Larvik 2011

 

Rudolf Leif Larsen

 

 

Norsk Pinsemisjon (sammen med De frie venner) begynte arbeidet i Latin-Amerika i 1910. Første misjonær var Berger Johnsen. Han reiste opp til Salta i Nord-Argentina, og startet opp et arbeid blant indianerne i Embarcacion. Du finner hans historie HER. Mange andre har fulgt i hans fotspor. De neste 25 årene fortsatte arbeidet bare i Argentina.

 

I 1936 kom Ragna og Leonard Pettersen til Brasil. De arbeidet sammen med svenskene i Rio Grande i sør, og ble senere pastor i menigheten i Rio Janeiro. Pinsebevegelsen i Brasil teller nå mange milioner.

 

I 1937 måtte Kalab Hindar rømme fra et arbeid blant indianerne i Nord-Argentina, og kom til Asuncion, Paraguay. Det var vanskelig for ham å få kontakt med andre evageliske troende på grunn av hans tungetale. I 1939 reise han hjem. Du finner mer om Kaleb HER:

 

I 1952 var Berliot Normoen på reise fra Brasil til Argentina, og stoppet da i Paraguay. Det ble starten på misjonsarbeidet i landet. I 1958 kom hun, Gunvor Johansen og Ruth Kjellås til Paso Cadena hvor den første misjonsstasjon ble etabler. Siden har arbeidet spredt seg ut over store deler av landet. Deres historie finner du HER.

 

I 1947 startet Karin og Hardy Mossberg opp arbeid i CHILE. Du finner mer om Chile HER!

 

I 1953 dro Leonard Pettersen til Bolivia for å starte et nytt arbeid der. Etter hvert kom det mange misjonærer til landet, og det var områdene rundt Benifloden som ble hovedområdet for norsk pinsemisjon. Du kan lese mer HER.  og HER.

 

I 1966  startet arbeidet i Peru ved at Gro og John Agersten dro til jungelområdet i nord. Liv Haug kom til Villa Perené, Peru i 1972 med et brennende ønske om å gjøre noe for indianerne. Siden har hun tilbrakt mesteparten av sitt liv blant dem. Les mer HER!

 

I 1971 begynte Lisbeth Jensen (Fumero) og Mario Fumero fra Cuba som misjonærer i Honduras.

Norsk pinsemisjon har hatt arbeid i Guatemala siden 1999 i samarbeid med er Asamblea de Dios. Arbeidet har fokusert på urbefolkningen i landet.

 

Det har også vært arbeid i Trinidad og San Salvador

 

I 2009 dro Torbjørn og Sara Tande, med sønnen Johan Diego til Mexico. Familen er utsendt av Betania, Stathelle, og har arbeidssted i

byen San Cristobal de las Casas. Sammen med Ungdom i Oppdrag og lokale menigheter trener de ungdommer og gjør disipler. Se deres side HER.

 

DET ER MER LAND Å INNTA!!!

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com