STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Covid-19-sykdommen i Fortuna- og Paso Cadena-området

 

 

Rudolf Leif Larsen

 

12. mai 2021

  

Perioden april - mai har vært preget av covid-sykdommen, både i Fortuna-området, og i Paso Cadena-området.

Vi har hjulpet omkring 46 covid-syke med alvorlige symptomer.

I innsamligsaksjonen, fikk vi inn omkring kr 119.000. Alt er brukt på disse pasientene. Det koster ca kr 940 pr døgn å få oksygen til en person, og det må pasienten betale selv. Dette gir i gjennomsnitt ca 3 døgn med oksygen til hver pasient. Det er sansynligvis for lite, men har alikevel berget mange liv. Nå er sykekassen tom, mens pandemien fortsetter. Kanskje med litt mindre sykelighet. I noen indianer-kolonier har det ikke vært syke, i andre svært mange.

Så langt vi vet, har 9 personer omkommet. Det er 3 mby'a-indianere og 6 ava. En av disse var en lærer i 40 årene. Han har vi kjent fra han var liten, og hjalp han da han studerte.

Men dette er jo et ganske stort område i fylket Canendiyui, Caaguazu og Alto Parana, så antallet kan være ganske mye høyere.

På lands-basis dør mellom 60 og 100 pr dag, så totalt har 7.284 mistet livet. Det er beklageligvis noen bekjente i dette antallet. I de områdene hvor det er ingen eller liten smitte, fortsetter livet som før. Her feirer menigheten i Naranjito sin 13 års dag:

 

 

En av de syke

 

 

Kan du være med å hjelp med midler til sykehusopphold / oksygen??

 

Paraguay-misjonens konto er

 

1594.29.62026

 

 

MANGE TAKK TIL ALLE

SOM HAR HJULPET!!!

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com