STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

                                                                                    

KORSETS SEIER 24. september 1999

Sheila og Ola Skretting hjem fra Paraguay:

Hjertet banker for indianerne i Paraguay

Oddvar Johansen


Det er med både glede og sorg Sheila og Olav Skretting har landet i Norge. De tenker tilbake på indianerne i Paraguay som de har lært å elske. Hjertet banker fortsatt for dem.

Det er langt fra Konsmo til Paraguay, men hvordan kan misjonærene Sheila og Olav Skretting glemme indianerne i kolonien «Kaagua Pora Poty», når deres hjerte fortsatt er der!

- Ved Guds nåde når vi fått se at åtte av de tolv familiene i denne kolonien har blitt frelst, sier de i et brev til Korsets Seier.

Selv om Sheila og Olav Skretting med familien nå har etablert seg i velstands-Norge, tenker de hele tiden på hvordan indianerne skal få hjelp.

 

Kirke og skole innviet

De forteller at skole og kirkebygg ble innviet tidligere i år, og nå får 27 barn undervisning.
Også menighetsarbeidet drives videre, og i juni ble de fire første døpt og tillagt menigheten.

- Vi har fått være med å undervise dem ut fra Bibelen, men også gitt dem den nødvendige sosiale hjelpen, som må gå hånd i hånd med Guds ord blant indianerne, sier de. Den som blir øyenvitne til den sosiale nøden blant indianerne kan ikke annet enn å gripes.

- Det er tøft for dem å overleve ved å dyrke jorden, for de får ingenting for produktene sine. Og dersom de blir syke er det ikke mye av et helsetilbud de tilbys, sier Sheila. Hun forteller at da en liten gutt på syv år ble bitt av en hund som hadde sykdommen rabies, hadde helsestasjonen ingen ting å tilby. Ikke en stivkrampesprøye en gang!

 

 

Syketransport med forviklinger

Enda værre føles det når sykdommen rammer dem selv. Den minste gutten deres på seks måneder fikk akkutt diare med blod i avføringen. Han ville ikke ta til seg væske, og det var 38 varmegrader i skyggen. Datteren på tre år fikk høy feber og kastet opp. Olav hadde reist til hovedstaden, og Sheila var alene med barna i indianerkolonien.

Hun måtte dra til hovedstaden Asuncion for å få hjelp, og det var bare å komme seg avgårde så fort som mulig. Hun dro avgårde med det ene barnet på hoften og det andre barnet på armen, samt en sekk med poser og bleier på ryggen.

- Det ble litt av en tur! Bussen kjørte seg fast ved flere anledninger, og til slutt var det full stopp. Da var vi fortsatt fire timer fra hovedstaden, smiler hun i etterkant. Klokken hadde blitt to på natten, utbryter hun. Sammen med ei jente på 12 år som hun hadde tatt med seg, begynte hun å gå, for muligens å finne en drosje e.l. Men det var ingen ting å få tak i. Til slutt fikk de overnatte ved politistasjonen, og fikk dagen etter barna til lege.

Da de kom tilbake til indianerne, fikk de høre om ei jente på tre år som hadde fått samme sykdomstegn som lillegutten deres. Men på grunn av at det verken fantes medisiner, lege eller penger, døde den lille tre-åringen.

- For en grusom hverdag de aller fleste av disse menneskene har, sukker Sheila oppgitt.

Tenker på indianerne

- Dersom det er noen som vil gi en gave, slik at «vår mann»» i landsbyen Villa Ygatami, Charlos Genes, kan være med å hjelpe der det oppstår akutte behov, er vi takknemlige, sier de. Opplevelsen med den treårsgamle jenta som døde, har ført til at de ønsker at slikt ikke skal skje igjen.

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com