STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

  

KORSETS SEIER, fredag 30. mars 1990

 

Dåp på julaften

 

Anna Strømsrud  

 

Det er sen kveld, men vi fikk så lyst å dele noen av dagens hendelser med dere mens jeg ennå har dem i friskt minne.

Vi hadde lagt opp til et ganske hardt program denne julen. Siden julaften var på søndag kunne vi begynne ganske tidlig for å nå de fire stedene hvor vi har faste arbeidere. Og tidlig begynte vi. Allerede i sjutiden var jeg i Fortuna, og sammen med Augustin satte vi kursen for l. de Marzo, den nye kolonien. Der skulle vi begynne julefeiringen med dåp i åtte-ni-tiden. Noe uvanlig med en slik handling på julaften, men hvorfor ikke? Heldigvis var været fint, noe vi er helt avhengig av for å komme inn dit.

Mye folk var samlet da vi nådde fram til bekken der dåpen skulle være. Det var første gang det skulle være dåp der inne. De hadde demmet opp bekken for å få nok vann. Det var midt inne i jungelen. De hadde ryddet vekk et lite område tett ved bekkekanten. Der sto vi under trærne med jungelen som et tett tak over oss. Det ga skygge mot den varme solen. Det var altså svært idyllisk. Vennene sang så det ljomet, Augustin holdt en kort preken, og så vitnet de tre indianerne som skulle døpes, et ektepar og en ung gutt. Ekteparet bodde før i Fortuna, og det jeg husker mest om mannen var at han nesten støtt ravet full omkring ute på veien. Men Gud har virkelig gjort et under og løst ham helt, og han vitnet så gripende om sitt møte med Jesus. Kona var også lykkelig over å ha møtt Jesus. Den unge gutten bodde før i Montania. ca. 20 km fra Fortuna, han flyttet til den nye kolonien. Der hadde han hørt om Jesus og blitt herlig frelst.

 

 

Mby'a-stammen vil ikke ha noe med evangeliet å gjøre. De vil ikke ha skole heller. De drikker og slåss mye. Så det var ingen lys bakgrunn denne unge gutten hadde. Men han hadde møtt Jesus som totalt hadde forvandlet hans liv. Det strålte av ham da han så frimodig sto og vitnet om sin tro. Guds nærhet var merkbar der inne i jungelen da disse tre gikk lydighetens vei med Kristus. Be for denne unge gutten, kanskje han blir den kontakten vi trenger for å nå denne kolonien med evangeliet. 

Etter dåpen fortsatte vi videre inn i kolonien. Vi skulle ha julefest i «kirken». Den består av noen stokker satt ned i jorden med svart plast som tak over. Vegger fins ikke. Men nå hadde vinden helt ødelagt plasten, så vi samlet oss utenfor en av hyttene hvor det var litt skygge.

Det kom mye folk fra kolonien, og det kjentes så åpent å fortelle dem om hvordan Jesus kom til jorden. Etterpå var det utdeling av poser, som selvsagt ble mottatt med stor glede.

Sent på ettermiddagen var vi samlet til julefest i Fortuna. Som vanlig var det mye folk, men kanskje ikke fullt så mange som årene før, for motstanderne av evangeliet hadde funnet på å ha fotballkamp akkurat da vi skulle ha festen. Fotballplassen ligger rett over veien for kirken. Men vi fikk en fin fest likevel. Vi hadde høyttaleranlegg, og det hjalp oss å overdøve .

Jo, vi har hatt en fin dag hvor vi har merket Guds nærhet, og vi har fått være med å ære julens hedersgjest.

 

Arkivbilde fra en tidligere dåp i Paraguay.  

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com