STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Korsets Seier: PYMS ARBEID l PARAGUAY 1998 VII

Mision blant indianerne er å gi med begge hendene

 

Blant indianerne i Curuguaty-distriktet

 

ANNA STRØMSRUD

 

 Etter å ha arbeidet 15 år nord i Paraguay, og bygget opp indianerkolonien Eben-Ezer, kjente jeg at jeg ville dra videre. Jeg dro avgårde for å utspeide landet, og kom til Curuguaty, og reiste til Fortuna, som indianerkolonien heter.

Jeg begynte å hjelpe de syke og trekke tenner. Og det var mer enn nok å gjøre. Det var meget vanskelig for en hvit å bo i kolonien, men for Gud er ingenting umulig. De ga meg tillatelse, og jeg flyttet inn over med alt campingutstyret mitt. Jeg fikk sette opp teltet mitt under et stort tre med den lille skolen. Folk beundret teltet mitt, for noe slikt hadde de aldri sett før!

Jeg fikk ikke tillatelse til å holde møter, men jeg kunne holde en julefest. Jeg kjøpte boller og karameller, som jeg delte ut. Og jeg laget en julekrybbe som jeg satte foran teltet mitt. Indianerne studerte krybba, og kom med kommentarer. De aller fleste hadde aldri hørt hvorfor man feirer jul.

I solnedgangen samme kveld fikk jeg samlet flere hundre indianere foran skolen, som fikk høre juleevangeliet på sitt eget språk. Jeg bodde i teltet i syv måneder. Da var underet skjedd. Indianerne aksepterte at jeg var i kolonien, og ga meg en tomt til å sette opp ei jordhytte som jeg skulle bo i. 

I dag, 15 år senere, er det en livskraftig og sterk menighet i denne landsbyen. Mange er vunnet for Guds rike. De har nå

 

 

egne evangelister som drar videre innover i skogene med evangeliet.

Undervisning og annen hjelp gjennom flere år ble døråpneren for evangeliet i denne indianerkolonien. I løpet av fem år hadde vi bygd en grunnskole med seks klasser, og en

 ungdomsskole. Gjennom disse årene har det vært interessant å se hvordan Gud har sørget for oss, og gitt oss de midler vi har behøvd.

Siden ble det flere spennende prosjekter. I 1987 fikk vi anledning til å kjøpe mer jord til kolonien. Fortuna begynte å bli for liten for de 200 familiene der. Vi fikk midler fra NORAD og Kirkens Nødhjelp til bl.a. å kjøpe jord og bygge veier.

Jeg vet det finnes antropologer som mener at indianerne ikke trenger veier. Men selv ønsker indianerne dette. Når de mer ker at vi ikke utnytter dem, vinner vi deres tillit. Hele prosjektet ble innviet i 1992. Det er blitt skole, lærerbolig, lagerhus, kirke og helsesenter. Jorda er fruktbar, og på grunn av den nye veien, kan indianerne med letthet få varene sine til markedet i Curuguaty.

Siden ble det videregående skole. Ydmyk, veldig glad, og kanskje litt stolt kjente jeg meg under innvielsen, da jeg kunne overrekke nøklene til rektor, og er klære den første videregående skole for indianerne i Paraguay åpnet.

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com