STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

40 år blant indianere i Paraguay

 

Anna Strømsrud forteller om sitt liv som misjonær i Sølvsuper i NRK P1 søndag 29/6 2003


Publisert 26.06.2003 09:56. Oppdatert 14.07.2003 12:13.

 

 

 

Anna Strømsrud vokste opp på et småbruk i Sopelimkroken på Løten.

Pinsemenigheten var aktiv i nærmiljøet, og Anna vokste opp med evangeliet og sang. Hun utdannet seg i barnepleien, og gikk på bibelskole.

I 1951 reiste hun for første gang for pinsemenigheten til Nord-Norge, ytterst ute på Senja. Barndomsdrømmen ble til virkelighet, Anna ville bli misjonær.

Livet blant fiskerene på Senja var hardt. For å klare utgiftene måtte hun fiske fra åpen båt for mat og hushold, og misjoneringen var ikke befolkningen særlig interessert i. Bare barna syntes det var fint når misjonen holdt søndagsskole.

Til indianerene i Paraguay

På slutten av femtitallet fikk Anna melding fra Gud om at hun skulle reise ut blant indianerene i Paraguay og fortelle dem

 

evangeliet. Hun dro til Oslo, og for å forberede seg tok hun et korrespondansekurs i spansk. Med et parafinkjøleskap i bagasjen dro hun så med lastebåt mot Sør-Amerika. Året var 1961, Anna skulle bli blant indianerene i 40 år.

I søndagens Sølvsuper forteller Anna Strømsrud om tiden i Paraguay. Hvordan det daglige arbeidet med å hjelpe syke hjalp henne til tillit hos indianerene. Hun underviste barn, registrerte

dem i fokeregisteret, bygget skoler og overlot til Den Hellige Ånd å spre evangeliet ved hjelp av sanger og historier.

Tilbake i Sopelimkroken

Nå er Anna tilbake i Sopelimkroken på Løten. Arbeidet og livet i Paraguay har gjort henne syk, og hun trenger behandling. En glede er det imidlertid at arbeidet hun har lagt ned gir resultater. Barn hun underviste får nå universitetseksamen og vil vidreføre arbeidet hun startet.

Sølvsuper med Liv Rønneberg i NRK P1, søndag 29. juni kl 07.03 08.00.
 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com