STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

  

Korsets Seier 5. september 1964

For tredje gang til PARAGUAY

Bergljot og Olav Norheim  

 

 Vi står nå for tur til vår utreise til Paraguay. Min hustru   Bergljot,   før (Nordmoen) har jo tilrettelagt dette arbeid i Paso Cadena for tolv år siden, og vi reiser nå sammen til dette felt. Feltet er et av de nyeste nybrotts-felt iblant oss.  Str.  Anna Strømsrud har i Bergljots fravær arbeidet utrettelig, og vært meget tapper. Alle der ute venter nå sterkt på oss, og vi er meget glade for å komme av gårde.

Den første tiden Bergljot var hjemme, samlet hun midler til skolestue. Sammen nå i snart ett år har vi reist landet over, unntatt Finnmark fylke. Menigheter og vennegrupper har tatt enestående imot oss, og det er ikke lite som har kommet indianerne til gode ved våre reiser. Jeepen som vi samlet inn til, er nå kommet til Asuncion. For alt takker vi forstandere, ledende brødre, musikkvenner og alle menigheter som vi er kommet i kontakt med. Hjertelig takk, alle kjære venner! Lønnen venter hos Jesus for hver enkelt gjerning som er gjort, også for indianerne!

Jeg reiser nå sammen med min hustru til min første periode i Paraguay. Etter min tjeneste for «høstens Herre» her hjemme i snart tretti år, skjønner jeg at det er godt å ha innføring i alt slags arbeid fra før. Da feltet fremdeles er et nybrottsfelt, blir det å ta fatt med bygging, oppsetting av lys, og flere maskiner som venner har gitt feltet. Vi har tro for seier i Jesu navn!

Gud har lagt alt enestående til rette for oss, og det er en stor glede å so Herrens åpenbare ledelse. Alt for indianerne!

Da vi har mange menigheter og vennegrupper som støtter oss, trengte vi en felles kasserer. Vi er glade for at også dette er løst på en så bra måte. Kontorsjef Peder Banken, Arneberg, har sagt seg villig til dette, og vi takker ham hjertelig for det. Gud signe alle som er villige! Br. Banken er godt innvidd i menighetsarbeidet, og med den gode erfaring han har både i det evangeliske og det regnskapsmessige arbeid, ligger disponeringen av våre midler i de beste hender. 

Alle menigheter og grupper som støtter oss, kan sende penger til nevnte hovedkasserer.

 

 

Vi reiser med M/S Bergland ca. 10. september. Søstrene Hanne-Berit Johansen og Asta Hadland reiser sammen med oss.

N.B. Altså: Vår hovedkasserer heter:  Kontorsjef Peder Banken, Arneberg st. Solør.

Kjære venner og menigheter, forstandere og alle som vi fikk hilse på, hjertelig takk for alle gilde stunder, alle gaver og bønner og all kjærlighet til vårt arbeid. Skulle noen fremdeles bli minnet om våre kjære indianere, så er adressen som ovenfor! Varm takk til dere alle!

Deres venner for indianernes frelse

Bergljot og Olav Norheim, Haga.


Som ovenstående skriv fra misjonærene Norheims viser, har jeg sagt meg villig til å stille meg til tjeneste som hovedkasserer for våre venner når de nå reiser sammen ut til Paraguay.

Jeg har hatt gleden av å ha kjent våre venner i flere år, og mitt inntrykk er at de begge er innstilt på å ofre sitt liv og sine krefter for evangeliets sak. Søster Bergljot har jo allerede to perioder bak seg i Paso Cadena, og det arbeid hun har nedlagt der, er et virkelig pionerarbeid som avtvinger den største respekt. Broder Olav, som er både en åndens og håndens mann, vil bety en kjærkommen forsterkning i arbeidet. Han er jo nærmest en altmuligmann, en type som støpt for den gjerning han nå går inn i. Hvis Gud gir dem helse og sunnhet tror jeg vi skal få høre om seier og framgang der ute i kommende dager.

Broder Olav mangler fremdeles utsendermenighet, og skulle det være en menighet eller venneflokk som kjenner det som en oppgave å være med i dette rike arbeid for indianernes velferd og frelse, er dere velkommen til samarbeid om felles sak. Alle innkomne midler vil bli kvittert for i K. S. Av praktiske grunner vil det bli opprettet en spesiell postgirokonto for alle innbetalinger til opphold og til støtte av driften på misjonstasjonen. Jeg skal ved en senere anledning få oppgi dette postgironr.

Broderhilsen P. Banken.   

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com