STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Korsets Seier  1996

Bergliot Nordheim  død

 

 Bergliot Norheim, misjonær, fullførte sitt livsløp 10. mars 1996, og fikk gå inn til hvilen hos Gud i en alder av nærmere 82 år. Familie og venner opplever sorgen og savnet, men også en dyp takknemlighet for alle de gode minnene hun har etterlatt seg. En sprudlende kvinne, full av livsmot og med en sterk trang til å tjene Mesteren og sine medmennesker.

Bergliot Nordmoen vokste opp i Ljørdalen i Trysil som nummer fire i en søskenflokk på 11. På det vesle småbruket lærte hun tidlig å praktisere det Bibelen kaller gudsfrykt med nøysomhet.

Tidlig måtte hun ut for å tjene til sitt brød, og havnet som hushjelp i hovedstaden. Under krigen fikk Bergliot skaffet seg litt mer skolegang i Sverige, og både for henne selv og omgivelsene ble det etter hvert klart at hun bar på et misjonærkall.

I 1954 vinket hun farvel til slekt og venner og satte kursen for Paraguay i Sør-Amerika, som den første norske utsending til dette landet. Med seg over Atlanteren hadde Bergliot Nordmoen to håndkofferter. Hun eide ikke mer.

Den første virketiden tilbragte hun i Concepcion, landets tredje største by. Men Bergliot følte et sterkt kall til indianerne, og etter et år hjemme i Norge dro hun i 1957 inn til Paso Cadena sammen med to andre misjonærer. Gjennom en mann som kjente indianerne og behersket språket, oppnådde de tre kvinnene kontakt. Men enkelt var det ikke. De måtte lokke indianerne til seg. Og lokkemiddelet var salt. «Vi delte ut en hel sekk de første dagene,» fortalte Bergliot ved en anledning.

 

 

Trysil-kvinnen eide mye oppfinnsomhet, og etter hvert som innbyggerne forsto at gjestene hadde gode hensikter, ble kontakten stadig bedre.

Da hun var hjemme mellom andre og tredje periode, giftet Bergliot Nordmoen seg med Olav Norheim. I 1964 reiste de ut sammen og fikk utføre et stort arbeid.

Høsten 1983 la de ut på sin siste tur til Paraguay, denne gang for to år.

Pensjonistårene er blitt tilbragt på Haga, med arbeidet i Guds rike ute og hjemme som hovedinteresse. De siste årene har Bergliot og Olav Norheim vært i gode hender ved Runni aldershjem på Årnes.

Et langt liv i tjeneste for Gud og medmennesker er avsluttet. Pionermisjonæren fra Trysils dype skoger har lagt ned sin vandringsstav. Bergliot Norheim har stridt den gode strid, fullendt livsløpet og bevart troen. Nå ligger rettferdighetens krans rede for henne hjemme i de evige boliger.

Begravelsen fant sted under stor deltagelse fra Auli kapell tirsdag 19. mars. Kjell Hagen forrettet, og det ble lagt kranser og blomster på båren fra Pinsevennenes Ytre Misjon ved misjonær Josef Iversen, fra Betel, Haga ved Werner Bergersen og fra Heimemisjonen ved Jan Lysaker. Det var også hilsener fra pinsemenighetene i Ljørdalen og Østby i Trysil.

 

Vi takker Gud for det gode eksempel Bergliot Norheim fikk være for oss alle, og lyser fred over hennes minne. Må Herren styrke vår kjære bror Olav i sorgen og savnet.

 

K.H.   

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com