STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

KORSETS SEIER  23. juli 1951

 

HILSEN FRA SPANIA

 

Bergljot Nordmoen

 

Kjære venner hjemme i Norge!

Aller først vil jeg si hjertelig takk for Korsets Seier, som jeg regelmessig  får tilsendt. Det er vel første gang at det sendes  en hilsen til K. S. fra Spania, da det her  ikke er norske eller skandinaviske misjonærer før jeg kom hit. Jeg har jo i lang  tid ventet på å få visum til Argentina, men det har hittil ikke lykkes. Da veien  var åpen for visum til Spania, så jeg det som en Guds ledelse foreløpig å reise hit, får jeg siden se hvordan Gud legger  til rette med hensyn til innreise i  Sør-Amerika. Argentina kan jo være  vanskelig nok. men ellers ligger jo så å  si alle de andre land i Sør-Amerika åpne  for innreise av nye misjonærer. Jeg bor foreløpig hos et misjonærpar,  Perruc. Han er fra Cuba og hans hustru  er spansk. De har i en kort tid virket her i Ronda, Malaga i Sør-Spania, og Gud har kronet arbeidet med vekkelse; mange er blitt frelst og 70 er blitt døpt i den Hellige Ånd og ild. Ingen av disse er ennå døpt i vann. men vi skal ha dåp i en elv her i nærheten i nærmeste framtid. Vi har også startet en ny virksomhet i Sevilla, med 0,5 mill. innbyggere, hvor 30 er blitt frelst og 8 døpt i Ånden.

  Det er underfullt å se hvordan Gud frelser sjeler også her i dette romersk katolske land. Det ser ut til at mange hungrer etter å høre det sanne budskapet om Jesu frelsende nåde. Mange har nok allerede våknet opp for humbugen med katolikkenes seremonier og forvrengte kristendom, og for sådanne er det så lett å så Ordet, for de griper troen på Jesus så fort.

  Vi har jo ikke akkurat den frihet til å virke her som i Norge eller mange land, men vi takker Gud for den frihet vi har. Misjonær Perruc har nettopp fått myndighetenes skriftlige tillatelse til å drive evangelisk virksomhet her i denne byen. men vi får jo ikke avertere, sette opp plakater eller drive noen slags propaganda.

 

Fra katolikkenes side har vi stor motstand. For en tid siden kom 200 gutter fra en katolsk høyskole med to prester i spissen og ropte ve og forbannelser over oss, men det varte ikke lenge før politiet, som daglig vakter både oss og vårt hus kom og fjernet både prestene og deres følge. En annen dag var noen søstre fra menigheten og jeg ute i byen og et stort følge bak oss begynte å rope: «Protestanter er fra Satan!» Så dere forstår at mange av våre kjære venner må lide for sin tro både i hjemmene og ute på arbeidsplassene.

Spania er et herlig land, hva klima og natur betreffer, men jeg hadde jo ikke vært her så lenge før jeg kunne se at det råder stor fattigdom og arbeidsløshet her. Men det er jo selvfølgelig de som er rike og har store eiendommer også.

Personlig har jeg vært inne i mange hjem som likner mer et fjøs enn en menneske- bolig. Ute på gaten vrimler det av fillete, skitne og sultne barn, og ofte spør de etter brød og penger. Men verre enn alt dette ytre er dog at de er uten Gud og håp i verden. Det er bare 3 pinsemisjonærer her i dette landet med 28 mill. innbyggere. Det griper mitt hjerte når jeg ser disse store byene uten pinsevirksomhet.  I Barcelona bor 1,5 mill. mennesker, altså omtrent halvparten av Norges befolkning, men uten pinsevirksomhet.

Kjære venner hjemme i Norge som leser dette, glem ikke å be for Spania, be Gud sende misjonærer nå mens portene er åpne. Be også for meg, at jeg må arbeide på den rette plass, etter at jeg behersker språket. Jeg har nå vært her snart 3 måneder, så jeg begynner å klare språket noenlunde, men ellers vitner jeg ofte på møtene på engelsk med tolk. Jeg sender min hjerteligste hilsen til alle K. S. lesere, og en spesiell hilsen til vennene i Trysil-bygdene.   

Bergljot Nordmoen.  Villa Nieves, Espinillos No. 3,   Ronda. Malaga, Spania

 

  

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com