STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Korsets Seier 1985 (?)

 

Interesant åndelig fornyelse i Paraguay

 

Vi har i den siste perioden i Paraguay opplevet at åndsfylte katolske nonner legger hendene på syke mennesker og at de blir helbredet ved bønn. Det underlige er at helbredelsene aldri har skjedd inne i hus der det har vært helgenbilder. Forbønnen har skjedd utendørs, under et tre.

Tekst: Bjørn Vidar Lerøen

 

Det er misjonær Inge Bjørnevoll som sier dette i en samtale med Korsets Seier, og på denne måten illustrerer han den åndelige fornyelse som skjer i Paraguay. Blant katolikkene har det skjedd interessante ting, både tungetale og helbredelse, og mange mennesker har sagt: «Men dette er jo noe pinsevennene har drevet med i alle år!»

Slitsomt, men interesant.

Familien Bjørnevoll, Inger-Johanne, Inge og de fem barna er hjemme i Norge igjen etter en to-års periode i Paraguay.

- Det har vært en meget slitsom periode selv om vi bare har vært ute t to år, men det har utvilsomt vært vår mest interessante periode, og vi har vært i Paraguay i vel 12 år, sier Inge Bjørnevoll.

Familien har nå etablert seg i Vangsnes i Sogn, der de har overtatt en familieeiendom, og der Inge har tatt fatt som lærer i barneskolen.

Det var godt å komme hjem, men det er alltid hardere å komme hjem enn å reise ut. For oss misjonærer er det en veldig overgang å komme hjem til Norge og se hvor fort utviklingen går her. Overgangen tilbake til det norske samfunnet er ofte hard. Men vi gleder oss samtidig over å være hjemme igjen, sier Inge Bjørnevoll.

Den siste to-års-perioden i Paraguay har vært hard på flere mater. Familien har vært prøvet med sykdom, og økonomien har vært meget stram.
- Men vi har opplevet framgang for evangeliets sak.
 

 Spenningsområde

Hele Sør-Amerika er et politisk spenningsområde. Det ulmer under overflaten overalt, og i mange land er det full fyr. Men Paraguay er tross alt et av de roligste landene i denne delen av verden.

 

 

Det skjer interessante ting på den åndelige sektoren. Gjennom vårt eget arbeid har vi opplevet at folk er blitt frelst. Også blant katolikkene, som utgjør en religiøs majoritet blant Paraguays 3,5 millioner innbyggere, skjer det en åndelig fornyelse, som er meget intererssant å følge med i, forteller Inge Bjørnevoll.                     ^

- Hvor sterkt står pinsevekkelsen i Paraguay?

- Det finnes vel omkring 8-9000 pinsevenner i landet, i de tre menighetene med skandinavisk opprinnelse er det omkring 1800 medlemmer. Men amerikanske misjonærer fra det største pinsesamfunnet Assemblies of God driver et godt arbeid, og det finnes også innslag av pinsemisjon fra andre sør-amerikanske land.

Nasjonale kirker

- Hvorledes er det med de nasjonale menigheter?

- Målsettingen i vårt arbeid er å bygge opp sterke nasjonale menigheter, og det har vi lykkes med. I de menighetene der vi har virket er det sterke og fine forsamlinger med forstander og eldsteråd.

I de siste to årene har vi konsentrert  mye av vår virksomhet om undervisning. Vi har vært med å bygge opp en desentralisert bibelskole i Embarcasion i Sør-Paraguay. Tidligere var vi jo i Caacupe, der jeg var forstander i menigheten. l den siste perioden har vi vært med som medarbeidere i menighetene, og vi har lagt særlig vekt på undervisning. Vi har også vært med å bygge opp et IBRA-studio i San Ignaido.

Det er positivt å se hvor sterkt de nasjonale kristne engasjerer seg i evangelisering, og dette er nok den beste måten å nå ut med budskapet på. De nasjonale bruker et språk, et bildespråk og et tonefall som deres landsmenn forstår, og det er lettere å motta det som blir sagt når det skjer gjennom de nasjonale vitner, forteller Inge Bjørnevoll.

Familien Bjørnevoll blir i alle fall hjemme en periode. De to eldste barna er i ferd med å avslutte ungdomsskolen, og de er glad for at de får anledning til å gjøre det hjemme i Norge.

- Noen konkrete planer om framtidig utreise er ikke lagt. Vi får se etter hvert hvorledes ting legger seg til rette. l øyeblikket er vi alle fall glade over å få være hjemme i Norge, sier misjonær Inge Bjørnevoll  

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com