STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Korsets Seier 1994

 

Gud endret planene

 

TROND FILBERG

  

Hun hadde kall som misjonær. Alt var klart til utreise. Men så fikk hun ikke visum til landet hun skulle til. Hun gikk hjem og ba. Kunne Gud bruke henne i et annet land? Et halvt år gikk før Inger Johanne Bjørnevold visste hvor hun skulle reise. Da viste Herren henne det på en overraskende måte.

Inger Johanne Bjørnevold vokste opp i pinsemenigheten Tabernaklet i Bergen. Hun var aktivt med i ungdomsmiljøet. På en ungdomleir på Rødland kalte Gud på henne til å bli misjonær. Da var hun 17 år.

Jeg undret meg litt over om Gud kunne bruke meg i misjonstjenesten. Men kallet modnet i meg, og jeg tok sykepleierutdanning med tanke på tjenesten, forteller hun.

Våren 1967 var Inger Johanne klar for å reise ut på feltet. Det første året ville være en del av plikttjenesten som hørte med utdanningen.

Hele tiden siden kallet kom, lå India på mitt hjerte.Vi var mange som sto klar til utreise dit. Men så stoppet Gud noen av oss. Jeg og flere av de andre fikk ikke visum til India.

Daværende misjonssekretær, Hans Svartdahl, sa at vi skulle gå hjem og be til Gud om å få et nytt land som vi kunne reise til. Det var tøft å gi opp tanken om å reise til landet som hadde ligget i hennes hjerte.

Inger Johanne fikk være med misjonsbåten «Fredsbudet» en tid. Hun fortsatte å be om at Gud skulle peke ut et nytt land for henne.

Har jeg tatt så feil, tenkte jeg, men samtidig hadde Gud lagt alt til rette med utdanning og utsendermenighet. Jeg bestemte meg for ikke å finne på noe selv, men vente på Gud.

Utpå høsten svarte Gud på bønnen. Han overrasket Inger Johanne

 

Bjømevold. Hun satt og leste en utgave av Korsets Seier. Hun stanset opp ved artikkel av Lars Førland som skrev at de trengte hjelp ved et barnehjem i Paraguay.

Mens jeg leste begynte jeg plutselig å gråte. Gud møtte meg, forteller hun. Det ga henne signalet om hvor hun skulle. Men hvor i verden var Paraguay? Inger Johanne måtte finne fram et atlas for å se hvor landet lå.

Det var stort behov for misjonærer også til andre land i Asia den gang. Men Gud hadde andre planer. Han ville ha meg til Sør-Amerika. Men jeg følte at jeg ikke kunne dra til Paraguay som en enslig kvinne. Så jeg sa til Gud at han fikk gi meg en mann. Det var nok litt frekt, men han hørte den bønnen også, forteller hun.

Kort tid etter traff hun mannen hun hadde bedt om. D^i var Inge. Han hadde allerede planlagt å reise til Paraguay. Da visste Inger Johanne at Gud hadde lagt alle ting på plass for henne til misjonstjenesten.

Til høsten er det 25 år siden Inger Johanne og Inge Bjørnevold første gang reiste ut til Paraguay. De har hatt mange tunge tak, men har merket at Gud har vært med dem.

De startet tjenesten blant indianerne. Etter en tid gikk de inn i radio og litteraturarbeidet. Men de siste tre årene har de igjen arbeidet blant indianerne. For tiden er de i Norge for å hvile litt ut. De bor på Vangsnes på Vestlandet. Begge har arbeid, og de synes det er godt å ikke ha for mange forpliktelser mens de er i Norge.

Når vi reiser tilbake i november blir det første gang uten barna. Fem voksne barn klarer seg etterhvert på egen hånd, selv om yngstemann bare er 17 år. Det blir litt rart, forteller Inger Johanne Bjørnevold. Hun var lydig og ventet på det rette svaret fra Gud da han kalte henne til tjeneste. 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com