STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Korsets Seier 1982

 

IBRA-EKSTRA

 

Fin utvikling for radio misjonen i Paraguay

 

Av Inge Bjørnevoll

 

1981 gikk inn i historien som et godt arbeidsår for IBRA i Paraguay. Arbeidet ble ikke utvidet i sendetid, men det ble hele tiden arbeidet med å få stadig bedre kvalitet. De åtte programmene gikk ut hver uke på mellombølge, og noen av dem også på kortbølgen. Landet er ikke større enn at mange kan høre flere av programmene som kommer fra små lokalstasjoner, og kortbølgelyttere kan høre dem over hele Sør-Amerika,

Personlig besøk

Lytterbrevantallet økte litt.  I alt kom det 42 brev. Noen av disse kom fra Argentina og Uruguay som hører senderen earlos Antonio Lopez i byen Pilar på grensen til Argentina, I tillegg kommer personlige besøk i menighetene som følge av at folk hører programmene.

Forstander Juan Osorio A. Fra Filadelfia i Asunciòn forteller i dag mens jeg skriver dette, at sist søndag visste han om en person som var kommet etter å ha hørt radioprogrammene, og forrige søndag kom et ektepar. Hvilke andre som kunne være der uten å presentere seg, kunne han ikke si.

Nå ville han ha brevkontakt!

Ved Evangelisenteret i Caacupe kom en morgen en eldre kone til søndagsskolen. Hun kom helt fra Formosa i Argentina, men var egentlig utflyttet paraguayer. Nå var hun kommet for å treffe dem som laget programmene hun hørte på hver søndag morgen! Hun var med på søndagsskolen, og da hun gikk, hadde hun med seg både traktater og annet materiell som vi gir lytterne. Men, som hun sa, nå som hun kjente oss pesonlig, ville hun ha brevkontakt. Hun gav oss derfor sin adresse så vi kunne skrive til henne.

Lignende ting forteller vennene fra Filadelfia i Sør-Paraguay. Folk .hører budskapet og vil møte dem som  sender programmene for å få forbønn eller annen hjelp.

Radioseminar

Radioseminaret i august 1981 gav en forbedring i kvaliteten av programmene. og var også til stor inspirasjon. Brødre som kom til seminaret med ferdige prekener for opptak, fant ut at de kunne gjøre dem enda bedre. De tok utkastene med seg hjem igjen for senere å møte med en forbedret utgave etter de retningslinjer vi hadde satt opp for hvordan et radiobudskap burde være.

 

De hadde sett at mulighetene var enorme, og at bare det beste var godt nok.

Kontakten mellom oss tre Filadejfiamenighetene i Paraguay er blitt bedre og bedre. Radioseminaret gjorde mye, og vi håper på et nytt seminar i 1982. IBRA Radio og menighetsbladet El Veneedor er de viktigste bindeleddene mellom menighetene.

Nye programtyper

I løpet av dette året er flere programtyper blitt tatt i bruk. Fremdeles er det mest «prekenprogram». Men en av stasjonene har fått rene «kvinneprogram». Ellers har vi hatt intervju, vitnesbyrd og «propaganda» for Bibelen. Det siste var det lederen for Bibelselskapet her i landet. Lic. Fransiseo Veron, som gav oss i fire program rundt 8. desember. Disse programmene ble sendt for å øke interessen for Guds ord blant pilegrimene. Så gjorde Margarita Müller et storarbeid sammen med ungdommer fra Filadelfia. Asunciòn for å presentere et julehørespill. Det var om en mann under alkoholens bånd som ble frelst på selve julaften, og som kom edru hjem med gaver til familien. Vi fikk høre både preken og menighetssang, alt utført av ungdommene selv. Det er vel unødvendig å si at dette er populært, både for dem som var med og for dem som hørte på!

Brudd

Likevel sluttet året trist på en måte. En av de siste dagene i desember fikk vi brev om at den eneste evangeliske radiostasjonen i landet ikke ville fortsette med våre program etter nyttår. De roste programmene våre for kvalitet (!), men ville ikke lenger gi oss lov å oppgi hvem som laget programmene eller innby lytterne til å skrive til oss. Grunnen ligger nok i at vi er pinsevenner og de mennonitter. Vår lære og praksis er ikke «godkjent» av dem. Der var derfor redde for at vi skulle ta opp arbeid på «deres enemerker i Chaco. DerForts. A. 27

MANGLER TEKST

 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com