STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

KORSETS SEIER, 1980

 

Historisk begivenhet på misjonsmarken

 

Det er slett ikke uvanlig at norske misjonærer lærer seg fremmede språk når de kommer ut på misjonsmarken. I de aller fleste tilfelle er det faktisk en dyd av nødvendighet. Men at misjonær Inge Bjørnevoll går hen og lærer seg guarani-språket, er det oppsiktsvekkende.

Peder Westgård 

 

Guarani-språket er for nasjonalspråk å regne i den sør-ameriaknske stat Paraguay. og tales av 94% av landets befolkning. Vel halvparten av disse har det som sitt eneste språk, mens den resterende del behersker også spansk.

Myndighetene ønsker åpenbart å utbre dette språket, hvilket kommer til syne ved al det får stadig mer plass i skoleundervisningen.

Historiens første

Da misjonær Inge Bjørnevoll for noen tid siden avla sin eksamen i guarani han gjorde det for øvrig med glans ble han intervjuet i fjernsyn, og diplomoverrekkelsen ble foretatt av selveste president Alfredo Stroessner i  

 

hovedstaden Asuncions kommunale teater. Inge Bjornevoll var ikke den eneste som ble belønnet på denne måte, men det oppsiktsvekkende var at han er verdenshistoriens forsto nordmann som har lært seg guarani.

For å ta til dette måtte Bjørnevoll arbeide hardt i 18 måneder fordelt på 6 semestre. Rent formelt førte dette til at han har fatt undervisningskompetanse   i landets gymnasiet (han er nemlig utdannet lærer i Norge).

Evangelisk arbeid

Men jeg har ikke tenkt a bruke denne utdannelse til å undervise, bedyrer nordmannen. Som misjoner føler jeg at min oppgave er å være i direkte evangelisk arbeid. Framfor all engasjerer jeg meg i radio og litteraturarbeid, og selvsagt også i sjelesorg. Hva radioen angår, sa byr den på uanede muligheter her i Paraguay. Vi har allerede i lengre tid satset mye på denne arbeidsgren, godt hjulpet av I BRA Radio i Norge, og vi håper å utvide arbeidet ytterligere. Innsatsen bærer nemlig rike frukter, og del ser vi av de mange leserbrev   som kommer inn til våre kontorer.

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com