STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

KORSETS SEIER, 1984

 

Eldbjørg og Vidar Børjesson og deres lille Ragnhild til skolen i Atyra 

 

 Pinsemenigheten Filadelfia. Rjukan holdt avskjedsfest onsdag 7. for våre unge venner Eldbjørg og Vidar Børjesson med deres lille datter Ragnhild. Med sangen "Guds løfter holder", som ble sunget som innledningssang ønsket forstander Bjørn Wiik alle et varmt velkommen. Denne velkomst var forst og fremst rettet til Eldbjørg og Vidar, så til foreldre og venner. En av menighetens eldstebrodre leste så et Guds ord, og vi bad sammen om Guds velsignelse over feststunden.

En gripende stund fulgte etter at menighetens forstander holdt en kort tale og uttrykte sin glede over at Eldbjørg og Vidar stilte seg villige til å reise til Paraguay for der å være internatbestyrere, husmor og husfar, for våre misjonærbarn som går på skole. Eldbjørg og Vidar knelte for Herrens åsyn. og med håndspåleggelse og bønn ble de innsatt i denne tjeneste.

 

Det var også gledelig for oss at Eldbjorgs far, Johannes Nyheim, var med, da han er leder for Indremisjonen i Rjukan.

Etter denne høytidsstunden ble vi bedt til bords. Bevertningen var god, noe alle satte pris på. Flere benyttet anledningen til å si noen ord til våre venner. Vi fikk også høre Eldbjørgs og Vidars redegjørelse og kall til den oppgaven som venter. Johannes Nyheim sang et par sanger, og ved pianoet satt hans hustru Inger. Han benyttet samtidig anledningen og sa bl.a. at de var glade for at Eldbjørg og Vidar hadde sagt ja til denne tjeneste og ønsket dem Guds rike velsignelse i framtidsdager.

Et avskjedsoffer ble tatt opp til våre venner, og med sangen «Vår Gud han er så fast en borg», avsluttet vi denne avskjedsfesten.

Menigheten i Eiladelfia retter en takk til utvalget for Sør-Amerika ved forst. R. Innvær for det økonomiske ansvar de har påtatt seg. Takk til dere for at vi fikk stå som utsendermenighet, og vi håper og ber om Guds velsignelse over Vidar, Eldbjørg og deres lille datter Ragnhild i dager som ligger foran.

For menigheten Filadelfia. Rjukan

Halvor Flatland 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com