STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

  Korsets Seier 19.mars 1999

  
Til Paraguay med evangeliet

  

  Arve Bekkelund

 

Søndag 21. februar var fest­dag i Evangeliehuset, Eger­sund. Liv og Rune Byberg med barna Håvard og Marita (bildet) ble sendt ut til Paraguay .som menighetens misjonærer. Søndag 21. februar ble Liv og Rune Byberg med barna Håvard og Marita ble sendt ut til Para­guay for å delta i forkynnelsen av de gode nyhetene om vår frelser Jesus Kristus. Liv, som er sykepleier, og Rune, som er ambulansesjåfør, skal først lære mer språk og bli satt inn i arbeidet av Gunnvor og Ingvald Skretting. Videre skal de fortsette ar­beidet med å nå indianerne. Dette gjø­res på mange måter, både ved å bygge ut skole- og helsetilbud i samarbeid med NORAD, og ved å drive direkte evangeliserende arbeid. I Paraguay, som er PYMs hovedsatsingsområde i Sør- Amerika, er det store behov. Dette gjør at menigheten er ekstra glad for å kunne sende familien ut dit. I utsendelsesmøtet søndag talte Ivar Gudbrandsen brennende om at høsten er moden, men arbeiderne få. Han talte bl.a. om at Liv og Rune sannsyn­ligvis er resultatet av at noen har bedt

 

høstens Herre drive arbeidere ut. Kor-All, som er menighetens familiekor, sang, og  forstander Arve Bækkelund ledet både innsettelsen og festen. Paul Tysland fra Sandnes har vært en feno­menal hjelp og drivkraft i utsendel­sen. Han avsluttet innsettelsen med en hilsen og overrakte menigheten Paraguays flagg og et bilde fra Paso, før lovsangsteamet sang om at ilden er tent og at flammen brenner.

Liv har hatt misjonskall hele livet. mens Runes kall har vokst fram etter hvert. Nå har de solgt huset og bilen, og gjort det mange av oss andre er glad Gud ikke har kalt oss til, nemlig reise til et land langt borte fra fami­lien, menigheten og vennene. For en menighet av Evangeliehusets stør­relse er det et stort løft å skulle stå som utsendermenighet. Vi har satset på ungdomsarbeider, men opplever også med stor velsignelse at misjon også er et hovedsatsingsområde. Me­nigheten har stor hjelp i at Klippen, Sandnes, er tungt inne i dette arbeidet. Sammen med flere andre støttemenigheter danner de en trygg og god rygg­rad, både økonomisk og åndelig.

Nå er familien allerede trygt framme i Paraguay. Før utreisen deltok de på et misjonærkurs på Gå Ut-senteret i Hurdal. Dette kurset har gitt et godt grunnlag for arbeidet, sier Liv og Rune.

Vi ønsker de nye misjonærene Guds rike velsignelse i arbeidet i Paraguay.

Arve Bækkelund Evangeliehuset, Egersund

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com