STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

KORSETS SEIER 10. september 1969 

 

Hilsen fra nord i Paraguay

 

Josef Iversen.

  

Hva en enn sier, har det ikke vært så greit å vinne sjeler i Paraguay. I det siste har det nok bedret seg litt, da motstanden ikke er så sterk lenger, og fanatismen har avtatt en del. Men om en, kommer kristendommen inn på livet, er det også i dag tungt og vanskelig å leve som en avgjort kristen, skilt ut fra alle religiøse tradisjoner, trolldom, nasjonalisme og dårlig slektsarv. Sett på bakgrunn av dette, er det med takk til Gud en tenker på det han fikk bruke Tranquilino Samaneigo til, den virketiden han gav ham her nede. Gjennom sin bestemor ble han kjent med evangeliet i sin ungdom. Misjonærer besøkte også stedet, eller byen, hans, som ligger langt nord i Paraguay, men dessverre ble det bare for kortere perioder, og frøet som var sådd i  Tranqilinos hjerte, måtte klare seg alene, uten den hjelp som Paulus taler om i i l. Kor. 3, 6, når han nevner ,,å vanne" det som allerede er  ”plantet". Men Tranquilino holdt ut. 

 

BILDET: Tranquilino sammen med søndagsskolen i Olimpo like før han døde.

 

 Jeg glemmer ikke første gang jeg traff ham. Han besøkte oss da vi var i Caacupe. Han er rolig og kjærlig og dyktig til å tale på sin humoristiske måte. Siden har vi. møtt hverandre av og til, inntil samarbeidet ble mer intimt etter at vi kom hit til Concepcion.

Jeg nevnte at det hadde vært hardt å virke her i Paraguay. Tranquilino fikk også merke det. Alle visste vi at han var blitt syk, men en dag fikk vi telegram om at han var alvorlig syk. Jeg reiste øyeblikkelig opp og fikk være sammen med ham de siste dagene før han forlot denne verden. Det var gripende å se at frelsen hadde gjort underverker i hans liv. Helt til det siste var han tålmodig, og en søndag morgen fikk han hjemlov på et sykehus i Asuncion, der han var fire dager før han døde.

Jeg vet at du som leser disse linjer, kan tenke som så: Det er vel en alminnelig historie. Mange dør daglig verden over. Men Ordet sier: ,,Skriv: Salige er de døde som dør i Herren heretter! Ja, sier Anden, de skal hvile fra sitt arbeid, for deres gjerninger følger med dem," Ap. 14,13.

Lever du i Jesus? Er du i hans tjeneste? Kan det sies om deg når du dør, at du får hvile? Arbeider du nå? Vil du be for Tranquilinos land, og vil du hjelpe innfødte | evangelister i Paraguay?

Midler kan sendes til Josef Svartdahl, Boks 59, Sarpsborg, eller Filadelfias Ytremisjon, Sarpsborg, over postgiro, merket  ”Innfødte arbeidere”.

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com