STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Korsets Seier 1996

 

Pastor Fabian Acra fra Pedro Juan Cavallero:

 

Mange blir frelst i gangsterbyen

  

 I byen Pedro Juan Caballero i Nord-Paraguay opplever pinsemenigheten rike tider. Det forteller pastor Fabian Acra, som under noen vinteruker har vært i Norge og besøkt menigheter flere steder i landet.

Siden 1989 har han virket i den merkelige grensebyen, som av mange kalles for gangsterbyen. Kriminalitet og vold er dagligdagse hendelser der, og i løpet av et år kan det være opp mot 90 mord i den forholdsvis lille byen. I 1991 ble han forstander for pinsemenigheten, som nå er i ferd med å vokse ut av sitt lille gudshus. Det er for å få hjelp til å bygge ny kirke at Acra har besøkt norske pinsemenigheter, og fortalt om behovene.

30 nyfrelste

Det siste året har vi hatt vekkelsestider. Mange er frelst, døpt og åndsdøpt, sier den smilende forstanderen, som hutrer seg gjennom den kalde, norske vinteren. Egentlig burde han ha vært hjemme i Paraguay, for der er det høysommer når det er vinter i Norge.

Han forteller at 30 nyfrelste er døpt, og menigheten har økt fra 35 til 85 medlemmer det siste året. Kriminelle og prostituerte har søkt frelse.

Det hele startet i februar-mars 1996, da man hadde møter flere dager uten stans! Siden har folk søkt til deres gudshus, og nå er det virkelig trangt om plassen.

Det er spennende å se hva Den Hellige Ånd skal gjøre i dagene som kommer, sier han til KS.

 

 I deres nåværende kirke er det plass til 80 mennesker, og det er ikke mye når det alltid er over 100 i møtene. Men de har stor tro. Nå er de igang med et kirkebygg med plass til 500 mennesker.

Tvers overfor kirken lå det et bordell med mange prostituerte. Menigheten gikk i bønn om at bordellet måtte bli stengt, og det skjedde på en mirakuløs måte.

Ellers er det mye besettelse og Satandyrkelse i byen. Men i menigheten tror man på Gud, og man har sett flere bli fullkomment befridd fra Satandyrkelse og åndsbesettelse.

Hadde ventet mer engasjement

Fabian Acra er i Norge for første gang. Han skryter av Norge som et vakkert land.

Men jeg hadde trodd at den kristne virksomheten var større. I mitt land er det mer glede over frelsen. Her i Norge merker jeg at det er stillere. Jeg hadde ventet meg mer engasjement hos de norske pinsevennene..., sier han tankefullt.

Han har også lagt merke til at det er få unge på møtene i Norge.

Hjemme hos oss er de fleste unge, sier han. Men legger til at han kanskje ikke har vært i tilstrekkelig mange menigheter for å kunne gi en riktig vurdering av situasjonen i Norge.

Han var et lite barn for 25 år siden, da misjonærene Førlands møtte ham for første gang. 15 år gammel bestemte Fabian seg for å følge Jesus. Det har han aldri angret på. Etter tre år på Assemblies of Gods bibelskole i Paraguay, bar det ut på feltet som et Herrens vitne.

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com