STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Korsets Seier 11. mars 1970

 

DEN FØRSTE I SITT SLAG:  Norske misjonærer samlet til feltkonferanse i Paraguay

 

BIBELKURS FOR INNFØDTE VITNER BLANT DE SAKER SOM BLE DRØFTET

 

Josef Iversen

 

Det begynte med en enslig kvinnelig misjonær. Riktignok var en mannlig misjonær i landet en tid på et tidligere tidspunkt, men det arbeid vi i dag kjenner til, begynte ved Bergljot Nordmoen — nå Norheim. I dag teller misjonærstaben i Paraguay 16 misjonærer, hvorav 12 er i tjeneste på feltet sammen med en svensk søster. Det er flere kandidater og aspiranter i hjemlandet.

Da misjonærene samlet seg til feltkonferanse i Ypacarai i dagene 16. — 19. januar, var det et nytt avsnitt som ble påbegynt. Konferansen var nemlig den første i sitt slag siden arbeidet ble påbegynt for år tilbake.

Fredag morgen kunne Lars Førland ønske velkommen alle misjonærene på feltet unntatt Ingrid Stuksrud med barna, som grunnet kallets plikter måtte være på post i Paso Cadena, og familien Iversen, som var blitt hindret på veien av regnet (veiene stenges når det regner der det ikke er asfaltert), men som kom like før formiddagssesjonen var slutt. Kjellaug Sjølund ble ønsket spesielt velkommen som sist ankomne misjonær og familien Norheim etter endt opphold i hjemlandet.

Det første bibelstudium ble holdt av Knut Stuksrud over emnet: ,,Vårt plivatliv med Jesus". Et meget givende bibelstudium. Solveig Øyras og Kjellaug Sjølund deltok med duettsang, og herlig var det å synge de kjente kjære sanger. Sesjonen ble avsluttet med bønn.

Ettermiddagen begynte med mer praktiske ting. Josef Iversen leste Salme 133 og ledet i bønn. Referat fra siste misjonærmøte ble lest opp og godkjent. Brev fra misjonssekretær Hans Svartdal ble lest opp angående. Retningslinjer for Pinsevekkelsens Ytremisjon". Det er nå behov for ferieavløser for det evangeliske arbeid i Ypacarai når Førlands skal hjem. Bergljot Norheim slo til lyd for å få ut de som har gått med kall hjemme lenge, og Førlands ble henstilt å undersøke mulighetene så avløsere kan komme i tide.

Konferansen ble enig om at misjonsstatestikken til Egedeinstituttet sendes samlet, likedan referat til Sør-Amerikakonferansen.

Anna Strømsrud påpekte nødvendigheten av å ha bibelkurs for de innfødte vitner. Konferansen ble enig om å søke kontakt med den nasjonale menighet i Asunciòn for et eventuelt samarbeid i denne saken og å begynne enkelt og se hvordan Gud vil legge til rette den videre utvikling. Nevnt ble også den store mulighet hver misjonær har til å holde bibelstudier i menighetsarbeidet på sine respektive steder.

 

 

Fredag ettermiddag var også pastor Leonardo Alderete med hustru til stede i konferansen for å legge fram sitt syn på: ,,Misjonær — innfødt arbeider". Han formet sine tanker ut fra Ef. 4,1-6 om enighet i læren, som et viktig punkt, med gjensidig respekt og hvor en bevarer Åndens renhet i fredens sambånd.

Lørdag morgen leste Kjellaug Sjølund Guds ord og innledet til en god bønnestund.

Olav Norheim holdt dagens bibelstudium med emnet: ,,Den Hellige Ånd, Trøsteren og Hjelperen fra himmelen." Det ble en underbar stund om Ordet, hvor Norheim gikk utenom den vanlige form for bibelstudier og lot hver enkelt forklare de bibelvers han gav oss. En herlig bønnestund fulgte.

Lørdag ettermiddag ble viet ,,NORMA" (Den jur.pers. står som eier av alle misjonens eiendommer). Lars Førland opplyste at kjøpet av hele eiendommen i Ypacarai med misjonærbolig nå var i orden og at papirene til lokaltomten i Atyra også var i orden.

Man ble enig om å forsikre alle misjonens biler i ett selskap.

Nytt styre i NORMA ble valgt med Knut Stuksrud som president og Olav Norheim som visepresident.

Lørdag formiddag var det barnemøte for misjonærbama ved Gunvor Westgård og Kjellaug Sjølund.

I formiddagsmøtet talte Josef Iversen om Den Hellige Ånd ut fra Ap.gj. 2. I samme møte hadde også Bergljot Norheim ordet og mintes Ruth Kjellås, som nå er hjemme hos Herren. Hun bad spesielt om at Herren måtte drive ut brødre, og Herren har hørt hennes bønn, sa søster Norheim.

Søndag ettermiddag var vi samlet med den innfødte menighet ( venner fra hele distriktet var kommet sammen. Josef Iversen lest Guds ord om dåpen og Lars Føland hadde gleden av å døpe nyfrelste venner. De innfødte deltok med sine typiske sanger.

Det ble en verdig avslutning av den første feltkonferanse av det slag i Paraguay, som var preget av enhetens ånd.

Jorunn og Lars Førland med sine medarbeidere, Solveig Øyrås og en svensk søster, stod som innbydere av konferansen. Den praktiske siden var ordnet på den aller beste måten. Neste års konferanse blir, om Gud vil, i Paso Cadena.

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com