STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

KORSETS SEIER, lørdag 7. april 1973 

 

Feltkonferansen i Paraguay 1973

 

 Gunvor Westgård

 

 Misjonærene i Paraguay var samlet til årskonferanse i dagene 13. — 14. februar. Sigrun og Oddmar Byberg i Ypacarai var vertsfolk, og med deres gjestfrihet var konferansens ytre ramme sikret.

Det er ikke ofte det regner på denne tiden av året, men disse dagene silte det ned fra morgen til kveld. Det var nok et skår i gleden for de aller minste som ikke er så vant til å måtte være innendørs, men for oss var det bare en fordel, da temperaturen sank betraktelig.

Alle misjonærene på feltet kom, og sammen med de nylig ankomne, Førlands og Jakob Vevang, ble vi en flokk på 16, visstnok det største antall misjonærer som har vært i Paraguay.

Oddmar Byberg ønsket oss alle velkommen, da spesielt de som nylig var kommet fra Norge, og etterpå sang vi ,,Velkommen hit, Guds venner ..." Etter en bønnestund, leste Lars Førland fra Ef. 3,14 — 21, og delte mange gode tanker med oss. Herren er vår rette Far, vi er født til rettighetene, til ,,Hans herlighets rikdom", vi kan komme til Herren, uten blygsel, i alle situasjoner. Når menneskene kommer så langt ned så langt ned  det er mulig, uten styrke i seg selv, kommer Herren med sin kraft. Han gir kraft til den trette, og stor styrke til den som ingen krefter har. Førland minnet oss om at livet med Kristus ikke er engangs-opplevelser, eller noe forbigående, men vi er lovet daglig fornyelse, og

Lars Førland og Jakob Vevang

at Han skal bo ved troen i våre hjerter. Det er noe permanent. Jesus har sagt at vi skal gå ut og bære frukt, ikke arbeidets frukter, men Åndens frukter, at de må vise seg i våre liv her ute. Når vårt hjerte er i det rette avhengighetsforhold, vokser fruktene fram av seg selv. Det blir aldri resultater på

Lars Førland og Jakob Vevang

selvstrevets vei, men det er Herrens velsignelse som gjør rik. Når vi kapitulerer, kommer Jesus! Det var Han som fanget fiskene da disiplene hadde strevet hele natta, det var

Han som mettet skarene i ørkenen, men alt skjedde ved disiplene. I alt vårt arbeid gjelder det at vi har den rette kontakt med Ham som er Under, og gjør under, sluttet Førland.

Vi kjente alle at vi behøvde en ny berøring av Jesus for å kunne fullføre vår tjeneste her ute, og vi avsluttet med inderlig bønn til Gud om fornyelse i våre liv.

Da vi i år hadde avsatt kun to dager til konferansen, begynte så umiddelbart forhandlingene, som gjelder Mision ",Norma": eiendommene etc. Til ordstyrere ble valgt Inge Bjørnevoll. Sekretæren Kjellaug Sjølund leste referat fra forrige møte. Oddmar Byberg orienterte om eiendommer og biler som er overført fra misjonærer privat til Mision ,,Norma" i året som er gått, og om nyanskaffelser, likeså leste han statuttene for "Norma".

Orientering ble gitt om indianerkolonien "Eben-Eser" og byggeprosjektet der. Komite er tidligere valgt for å planlegge arbeidet. Det ble anbefalt at det innkjøpes radioapparater, sendere og mottager, slik at alle kan få forbindelse med misjonærene i Paso Cadena og i P J. Cabllero. Vi samtalte også om at tiden kanskje snart er inne til å innby noen innfødte til våre konferanser.

Til slutt var det valg av nytt styre i "Norma".

 

Onsdag 14/2.

Vi forenet oss i sangen ,,Arbeid før natten kommer", før Jakob Vevang delte Guds ord med oss. Han gikk ut fra ordet i Matt. 11,28.

Arbeid og hvile er motsetninger, men likevel så nært knyttet til hverandre. Jesus er den beste psykolog som har levd, han visste hva mennesket trengte. Midt i tidens stress må vi ikke glemme å ta imot fra kilden og søke hvile der. Den som bærer andres byrder, må lære å pleie sin egen sjel. Vi må ikke glemme at vår sjel trenger hvile, vi må "slappe av i trafikken". Den som ikke kan avspenne kan heller ikke antenne. Det er om å gjøre at vi sår med håp, ikke med fortvilelse, for at vi ikke skal bli liggende utbrent på marken. Vi må pleie vår egen sjel.
Flere takket Herren, og vi sang: "Hvilket fellesskap, hvilken glede stor, hvilende på Herrens sterke arm."

Siden gikk vi over til forhandlingene. Ordstyrere var Lars Førland og Anna Strømsrud. Emnene som ble behandlet var:

1. Flytting og plassering på feltet.
2. Litteraturog radioarbeidet.
3. Program ved Svartdahls besøk
4. Skolesaken.
5. Neste års konferanse.
6. Eventuelt.

1. Plasseringene er gjort uformelt tidligere, både for de som har studert, og for de som skal flytte.

2. Inge Bjømevoll skal bosette seg i San Lorenzo og ta opp litteraturarbeid og arbeide videre for radiosendinger, og han ble utnevnt  til kontaktmann for IBRA Radio. Det bygges nå en radiosender i Caacupe, og dermed er  mulighetene for sendinger storre. Det ble også snakket om behovet for flere bibelske brevkurs for nyfrelste.

3. Den nyvalgte feltrepresentanten, Lars Førland, sammen med Oddmar Byberg og misjonærene på de respektive stedener skal legge til rette for misjonssekretær Svartdahls besøk.

4. Angående skolesaken er det ikke noe nytt. Lokalene i Atyra står til disposisjon fra august 1973.

5. Forslag til neste års konferanse var å leie et leirsted, og ha den like før, event. etter, en bibeluke for ungdom og evangelister, for å kunne benytte misjonærene som kommer til bibellærere. Anna Strømsrud og Eva Sagen innbyr til denne.

6. På posten eventuelt ble disponering av misjonens biler drøftet.

Vi var alle enige om at det bør satses mer på bibeluker og vekkelseskampanjer. Lars Førland takket Bybergs på misjonærenes vegne for at de hadde gjort det så hyggelig for oss under konferansedagene. Vi avsluttet konferansen med å forene oss i bønn og takk til Herren som har kalt oss. Vår alles bønn er at Gud gir oss visdom og inspirasjon slik at vi ser mulighetene og bruker dem mens det er åpne dorer for evangeliet her i Paraguay. Det er ting som hender som tyder på at tiden vi har til å virke for Jesus heretter, er kort. Takk også til dere trofaste venner hjemme i Norge, som gjør det mulig for oss å være her ute, og som står trofaste med i kampen.

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com