STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

 KORSETS SEIER, onsdag 20. april 1977

 

Feltkonferanse 1977 i Paraguay

 

Anna Strømsrud

 

Fredag morgen 11. februar satte misjonærene hverandre stevne i Ypacarai for to dagers feltkonferanse. Alle misjonærene, 21 stykker, var til stede.

De nye misjonærene, fam. Larsen og Kvalsund ble ønsket velkommen, og samværet ble innledet med bønn. Til ordstyrere ble valgt Lars Førland og Anna Strømsrud. Lars Førland ledet første sesjonen.
Rudolf Larsen holdt bibeltime og gikk ut fra ordene i Fil. 2,5-8. Han la særlig vekt på: La dette sinn være i eder, og tok fram en del trekk fra Jesu liv. Jesus var ydmyk. Han lot seg døpe av Johannes. Jesus hadde behov av å søke Gud for innvielse. Hvor mye mer må da ikke vi ha det. Han var Gud, men også et menneske. Jesus var modig og standhaftig, og stod for det han hadde sagt. Han kjente hele loven. Jesus var fordomsfri. Han.vågde å utsette sitt rykte for å frelse menneskene. Han tok en tjeners-skikkelse på seg.

Taleren sluttet sitt fine innlegg med å si at vi må ha Jesu sinnelag for å møte de behov menneskene har som vi kommer i kontakt med.

Etter sangen: "Ligne Jesus", var det flere som kom med gode innlegg, som utdypet dette rike emne ennå mer. Samværet ble avsluttet med bønn om å kunne ligne Jesus mer.

Ettermiddagssesjonen ble ledet av Anna Strømsrud. Vi var samlet under de store mangotrærne ved misjonærboligen  i  Ypacarai. Sangen: "Hva er det vel som gjor at hjertet brenner?" lød frisk og gripende fra de 21 Herrens sendebud som var samlet. Anna Mjåland leste Guds ord, og ledet i bønn, og vi kjente Guds nærhet.

Denne sesjonen var satt av til de mer praktiske ting i misjonen. Liste med forslag til behandling av de forskjellige saker ble godkjent. Først ble referat opplest av Gunvor Iversen, og det ble godkjent. Så valg av feltkomité. Lars Førland slutter som feltreprescntant fordi de reiser til Norge. Knut Stuksrud ble valgt i hans sted. Ruth Haug overrakte Lars blomster og takket på misjonærenes vegne for den enestående innsatsen han har gjort. Vi kommer til å savne familien Førland her ute, men vi unner dem en velfortjent hvile i gamlelandet. Ellers i feltkomiteen ble valgt: Josef Iversen, Anna Strømsrud, Anna Mjåland og Kjell Arne Johansen.

 

Den første sak på listen var bilforsikring. Det ble besluttet å opprette et fond til dekning av krav for skade på 3. person ved eventuelle bilulykker. Det er for tiden ni biler i misjonen. Det ble enighet om hvor stor sum som skal betales i premie, likeså for egenandel. Disse summene gjelder bare for første året. Ny vurdering av dette kommer opp til neste år.

Det ble også snakket om husforsikring. Når det gjelder EbenEzcr, blir 5% av driftsmidlene fra Norad satt av til brannforsikring. Disse bestemmelsene trådte i kraft fra l. jan. 1977.

Det ble samtalt en del om ungdomsleiren til neste år, og det ble foreslått at menigheten i den sentrale sone innbyr til denne leiren, og at to nasjonale og to misjonærer tar hånd om opplegget for denne. Menigheten Filadelfia. Pedro Juan Caballero innbød til neste års konferanse for nasjonale arbeidere og misjonærer. Alle var meget takknemlige fordelte. Misjonærene ønsker at de nasjonale mer og mer skal ta over ansvaret.

Når det gjelder feltkonferanse for misjonærene, ble det enighet om at denne faller bort. Det ble enighet om å satse på et misjonærmøte hvert kvartal.

Menigheten i Ypacarai innbyr til årets bibelskole, som blir i oktober. Og så samtalte vi om et meget viktigh emne, nemlig rekrutteringen av nye misjonærer og avløsning på de forskjellige feltene. Dette året reiser fem misjonærer hjem, fam. Førland, fam. Jorud og Gunvor Westgård. Vi har ennå ikke fått noen agronom som kan gå inn i stedet for Ole Johs. Jorud. Hvor finnes du, bror, som Herren kaller til denne oppgave?

Til neste år reiser misjonærene fra Paso Cadena hjem, likeså fam. Stuksrud. Hvem skal fylle disse plassene? Må Herren drive arbeidere ut til sin modne høst.

Lørdag var satt av til bibeltimer og samtale, og vi hadde rike samvær, hvor vi kjente kjærlighetens og enhetens ånd var utgytt over oss. Jesus var nær, og han gav oss nytt mot til å gå tilbake til våre respektive felter og gå inn i de gjerninger som er lagt ferdige for oss.

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com