STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Korsets Seier, 3. November 2000

 

Marianne og Hugo Fereira til Paraguay 

 

Sjelden har unge misjonærkandidater vært bedre rustet og forberedt til misjonærtjeneste enn Marianne (27) og Hugo (24) Ferreira. Stor var derfor gleden i vår menighet da de kunngjorde sitt misjonskall for ca. ett år siden.

Marianne er født og oppvokst i Oslo, datter av Britt og Øivind Gustavsen, og fikk sin åndelige fostring fra barnsben av i menigheten Saron i Oslo. Menigheten beskriver hun som trygg og god, en liten menighet, men med et stort hjerte for misjonen. Marianne sier hun tilskriver trofaste eldre søstres daglige forbønn noe av «æren» for sitt overbevisende misjonskall.

Som så mange andre av våre unge misjonærer og forkynnere i dag fikk også Mariannes gryende misjonsinteresse og kall sin næring og bekreftelse gjennom ett års engasjement i Team Action. Direkte fra videregående skole begynte hun på denne linja på Hedemarktoppen, og hadde sin utplassering i Nicaragua. Dette var så positivt at hun forlenget oppholdet med ett år og arbeidet sammen med en norsk misjonærfamilie (Sandli).

Tilbake i Norge ble det studier på universitetet i spansk og ett år på bibelskole i Salemkirken, Oslo. Her ble det naturlig å engasjere seg aktivt i ungdomsarbeidet, dans, drama, lovsang, veiledning osv.

Mariannes avgjørende kall kom etter at hun hadde truffet sin Hugo på en tur til Paraguay. Det ble gjensidig kjærlighet, og de giftet seg våren 1998. Hugo var da allerede etablert som en erfaren menighetsarbeider og forkynner i sitt hjemland. Helt siden han ble frelst som 13-åring hadde Hugo et brennende ønske om å tjene Jesus i menigheten og vinne andre for Herren. Han ble fort engasjert i det kjente menighetssenteret Atyra, som er grunnlagt av norsk pinsemisjon. Hugo har også ett års bibelskole, fra hovedstaden Asuncion.

Hjemme i Norge har Marianne fortsatt sin utdannelse, og til sommeren er hun en ferdig utdannet adjunkt med fagene spansk, engelsk og nordisk.

 

 

Deres misjonskall er behørlig gjort kjent på feltet i Paraguay og for Feltutvalget her hjemme. Nasjonale kristne og misjonærer i Paraguay gleder seg stort over å «få tilbake» Hugo, som sammen med sin Marianne vil kunne bli en stor ressurs for arbeidet i landet. De er faktisk allerede plassert i byen Beila Visla Norte, nord i landet helt på grensen til Brasil. I denne lille byen er det en liten menighet som sårt trenger forsterkninger. Her vil de ta kontakt med de som har eller har hatt et forhold til menigheten og forsøke å etablere kontakt med befolkningen. De formelig brenner etter arbeidslyst til å ta fatt på det store og viktige menighetsbyg-gende arbeidet. Dette er et flerkulturelt område hvor det vil være nødvendig å beherske språkene spansk, portugisisk og guarani. Med den bakgrunnen de har vil de kunne gå direkte inn i oppgavene.

Vår menighet trengte ikke lang tid på å si ja til forespørselen om utsenderansvar. Selv omMarianne og Hugo FereiraMarianne og Hugo relativt nylig har flyttet til byen, har de rukket å bli fort kjent i menigheten. De har engasjert seg synlig og sterkt, og vunnet alles tillit. Det er med stor glede og takk til Gud at vi enda en gang har fått bønnesvar ved at vi ser unge fra vår egen menighet bekjentgjøre et kall til misjonstjeneste.

Vi har gått inn for dette i tro til Gud om at den økonomiske biten skal komme på plass. Vi er en menighet som allerede har et stort misjonsengasjement på flere felt: Øst-Europa, Niger, Kongo, nasjonale vitner gjennom IBRA og Troens Bevis. Men vi er så sikre på at vi er i Guds ledelse i dette at vi håper og tror støttemenigheter vil hjelpe oss. Hvis denne presentasjonen minner menigheter om å stå sammen med oss i dette, foreløpig for en treårsperiode, kan henvendelser gjøres til Filadelfiamenigheten i Sarpsborg, Misjonsutvalget, Astridsgt.. 18,1706 Sarpsborg

Sarpsborg, 20. oktober 2000
For Misjonsutvalget

TORE LEONARDSEN 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com