STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Korsets Seier 1979

 

Eva og Candido Figueredo til Paraguay

  

Det er en glede for oss i Smyma, Kirkenes, å kunne meddeler.KS lesere at Eva og Candido Figueredo og deres to barn David og Elisabeth vil reise ut til Paraguay, forhåpentlig i nærmeste framtid.

Eva (Sagen) er kjent av mange fra før, da hun tidligere har vært ute som misjonær i Paraguay. Candido, som er fra Paraguay, og Eva kom til Norge etter at de hadde giftet seg sommeren 1973, og de har vært bosatt her i Norge siden, i vel 5 år.

I denne tiden har Candido lært seg godt norsk. De har fått to kjekke barn, David og Elisabeth, og de er begge aktive medlemmer i mnigheten.

Eva har jo tidligere bekjentgjort sitt kall ut, og årene hjemme har ikke visket det ut. Vi forstår at hennes tanker titt og ofte har gått til Paraguay. Candido har vi lært å kjenne som en åpen, ivrig og gudfryktig bror, som også har gitt uttrykk for kallet til å gå ut med evangeliet til sitt eget land. Begge snakker spansk, og som alle paraguayere, taler Candido også guarani, noe som kommer meget vel til nytte i arbeidet i kolonien Eben Ezer, som blir deres arbeidsfelt der ute.

I den tiden de har vært hjemme i Norge, kanskje særlig i den senere tiden, har de båret på en bønn og lengsel etter å komme ut i tjenesten i Paraguay.

I brev i høst fra misjonær Anna Strømsrud, hvor hun skriver om de store behovene og undres om ikke Gud har kalt dem ut til tjeneste igjen, kom som et bønnesvar. Menigheten mottok også et brev fra en enstemmig misjonærstab i Paraguay med spørsmål om Candido og Eva kunne komme ut.

Dette har så vært behandlet i menigheten, som har gitt sin anbefaling og stilt seg som ansvarlig utsendermenighet for begge. Vi føler vi er betrodd en stor oppgave, og vi kjenner det er inspirerende som menighet på denne måte å være mer direkte engasjert i misjonen.

 

 

Smyma, Kirenes, er en liten menighet som teller vel 50 medlemmer. To lokaler, henholdsvis Smyrna, Kirkenes, og Tabernaklet, Grasbakken, holdes i drift. Egen forstanderbolig og lønnet forstander, pluss virksomheten for øvrig holdes i gang ved Guds nåde av trofaste, offervillige medlemmer. Enhver vil likevel forstå at det er begrenset hva menigheten kan makte pr. i dag til underholdet av familien Figueredo. Det ville derfor glede oss meget om det var menigheter eller enkeltpersoner som vil ta kontakt med oss for å hjelpe oss i denne sak. P.g.a. det store behovet for hjelp i kolonien Eben Ezer, Paraguay, så vi gjeme at dette kunne løse seg raskt.

Om alt følger planen, skal Eva og Candido i forbindelse med sin utreise besøke en del menigheter i tiden framover. Ta vel imot dem. Vi ønsker Guds rike velsignelse over våre venner, at Gud rikelig må få anvende og bruke dem til sitt navns ære.

For menigheten Smyma, Kirkenes Werner Tegnander forst.

Torl. Sund      Ragnv. Hågensen
eldste             eldste

Sigm. Pettersen    Ellen Erlandsen
eldste                   misj.kass.

Det er med takk til Gud vi forstår at Eva og Candido Figueredo med sine barn er kalt til å reise til Paraguay igjen. De er da også bedt om å komme ut fra et enstemmig misjonærmøte. Hovedsaken er jo at de selv kjenner kallet som driver dem ut. Vi vil håpe og tro at menigheter kan tre støttende til, slik at de kan få det nødvendige underhold. Kjære eldste og forstandere, vil dere undersøke om det skulle være mulig for dere i deres menighet å strekke dere noe lenger, slik at våre venner fikk komme ut så snart som mulig?

Skriv eller kontakt så snart som mulig forstander Werner Tegnander, Smyrna Pinsemenighet, 9901 Kirkenes. Tlf. (085) 92215, eller oss som undertegner denne anbefaling.

Gud signe dem som går og dere som er med og sender dem.

Erling Andreassen og Hans Svartdahl 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com