STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

 Korsets Seier 19. juli 1996

 

15000 paraguayere i marsj for Jesus

 

Til tross for en regntung og kald maidag ble Asuncion, hoved staden i landet, innvadert av syngende og jublende e vange liske kristne fra ulike menigheter i byen og distriktene om kring.

Lørdag 25. mai ble en spontan oppslutning og en hyllest ti personen Jesus, da tusener, for det aller meste unge men nesker, marsjerte gjennom byens hovedgave. Også en floki fra «våre» menigheter i Ypacarai, Atyra og Caacupe var med i marsjen, mange av dem nyåndsdøpte, brennende ungdom mer. De hadde kommet seg inn til hovedstaden i leid buss og lastebil.

April og mai hadde til da vært kritiske måneder for Paraguay. Sosial nød, korrupsjon og arbeidsløshet har utløst ei rekke store demonstrasjoner i hovedstaden. Natten mellon 22. og 23. april opplevde landet noen kritiske timer. Radio og TV informerte om faren for et militærkupp. Det ble heldigvis unngått, men det var nære på...

 

Hvor var kristenfolket den natten? En av talerne undel «Jesus-stevnet» sa det slik: «Vi evangeliske kristne var ikke ute på gatene og protesterte den natten, vi var i våre hjem og kirker i bønn og faste for vårt land...»

Og forbønn var også det sentrale i denne stormønstringer av ca. 15.000 frelste paraguayanere, som etter marsjen samlet seg på plassen foran parlamentsbygningen og ba for landets president, regjering og politiske partier. Landets «storting» ble nærmest omsluttet av Guds nærvær, da tusener avhender ble løftet mot parlamentsbygningen og landets folkevalgte ble båret fram for nådens trone.

Da jeg sto der sammen med kjente og ukjente, var det ikke vanskelig å takke Gud. Å se de mange tusen unge i marsj for Jesus, med plakater og transparenter som opphøyde kongenes Konge, høre lovsangen, se den smittende gleden, det overbeviste meg om at Guds verk går fram i landet.

Mitt ønske og bønneemne er at Herren reiser opp menn og kvinner, som blir kalt til å bringe evangeliet til landets politikere. Det er et av de aller viktigste misjonsfelt i dagens Paraguay.

TEKST: LARS M. FØRLAND FOTO: MORGAN FØRLAND   

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com