STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

KORSETS SEIER,  onsdag 18. April 1979

 

Radiobølger skaper ringvirkninger

 

Lars Førland

 

Norge har f.t. besøk av en evangelisk arbeider fra Paraguay, Leonardo Alderete. Hansnavn er ikke ukjent i Sør-Amerika gjennom mange års tjeneste, i første rekke i sitt hjemland men også i Bolivia og Argentina. I flere år var han også engasjert i radioarbcidet i Paraguay og var I B RA's mann der.

Som ung evangelist virket han også i en by ved navn Concepcion. I den tid var den katolske makt over folket påtakelig. Å få mennesker under hørehold var svært vanskelig og de få «evangeliske» som fantes var slike som folk flest tok avstand i fra.

La det være sagt med en gang: Det som ble gjennomslaget i Concepcion var radioen! Vår bror begynte med ukentlige sendinger støttet av 1BRA Radio. Han hadde nå på et øyeblikk fått en lytterskare på flere tusen! Og han så mulighetene i sin klarhet: Hvorfor gå å vente i årevis på at folk skal komme til det evangeliske lokalet, når de kunne nås der de bor! Og alle disse som gikk med en indre lengsel etter Gud, men som allikevel aldri våget seg inn i en evangelisk kirke av frykt for sine nærmeste. — de kunne nå i sine egne hjem lytte seg til frelse! Men det som ble hvisket om i husene, ble også forkynt fra takene! Programmet som gikk ut over byens lokale senderstasjon, hørtes over store deler av byen gjennom de sterke høyttalerne på byplassen. Og her ble det alltid satt på full styrke for søramerikaneren liker sterke lyder! En bedre plattform kunne en ikke få. Og ikke lenge etter fikk en også se resultatene.

 

I sitt hjem i Concepcion satt en mann ved navn Marcos Moragas og hans  familie, likedan hans bror Ezeqiel. Budskapet om frelsen i Jesus Kristus nådde dem. En lengsel etter Gud ble sterkere. Jo mer de lyttet. De tok til slutt kontakt med broder Alderete og de følte at de kjente ham allerede, kjente ham gjennom alle de radioprogrammer hvor de hadde hørt hans stemme.

 Og for å si det kort: Broder Marcus og familien ble frelst og Marcus gikk også en tid etter ut i Herrens tjeneste. Han ble senere forstander for menigheten i sin hjemby. I dag er han forstander for menigheten i Pedro Juan Caballero hvor også flere norske misjonærer har hatt sitt virke.

Broder Marcus er en av våre dyktigste nasjonale brødre i Paraguay i dag og gjennom flere år har han gjort en stor innsats for Guds sak. Broder Marcus har av egen erfaring forstått verdien av radioen som redskap i Guds hånd. Derfor er han også å finne på byens radiosender en gang i uken. Og på direkte sending forteller han det samme budskap som også engang nådde ham.

For kort tid tilbake kom det et brev fra misjonær Kjell Arne Johansen i Paraguay som forteller om noen bibeldager de har hatt i Ypacarai hvorogså broder Marcus var med. Johansen skriver: «.... det mektigste var det budskap broder Marcus fikk bære fram om samarbeid i tjenesten. Vi satt bare og gispet alle sammen.» Dette var altså den samme Marcus som satt ved radioen oe lyttet seg til frelse. Bølger skaper ringvirkninger. Det gjør også radiobølgene og ingen aner rekkevidden, den kjenner bare Gud til.            

 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com