STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

 Korsets Seier 3.januar 2003

 

Lars M. Førland rapporterer fra Paraguay:

 

Sør-Amerikas hjerte eller blindtarm?

 

Jeg våger å kalle Paraguay Sør-Amerikas hjerte, med fare for at noen av mine landsmenn som arbeider i andre land på kontinentet kanskje stempler det som Sør-Amerikas blindtarm.

MULIGENS ER DET lille landet som ligger inneklemt mellom gigantene Brasil og Argentina, både «hjerte»og «blindtarm». La meg forklare det nærmere. Folket som bor her har store hjerter, varme hjerter, generøse hjerter. De håndhilser, smiler, nikker og gir deg en håndsrekning når det trenges. Dette kaller jeg for Paraguays «hjerte».

Stor korrupsjon

Men så var det blindtarmen, da. Hvis mine skolekunnskaper ikke er helt feil, fungerer denne lille delen i vår kropp som en oppsamler av en del avfallsstoffer.

Den mørke siden ved dette ellers så herlige landet, er at en liten elite av korrupte politikere og forretningsfolk grafser til seg det meste av landets rikdommer. Derfor er landet inne i en alvorlig krise med mye arbeidsledighet, økende fattigdom. Det resulterer i ran og vold nesten daglig.

Paraguay i «toppen» på svartelisten over korrupte stater. Dette er den mørke siden

Men så skjer det som så ofte har hendt i andre deler av verden: Der håpløshet og fortvilelse råder, der søker mennesker Gud.

Mennesker søker Gud

Jeg våger å påstå at det aldri tidligere har skjedd så mye positivt når det gjelder evangeliske framstøt i landet som nå !

I byer og tettsteder finnes Guds rike representert blant de ulike evangeliske

 

forsamlinger og hvor den aller største prosent er unge ivrige paraguayere som elsker Jesus!

Det er også blitt meg fortalt at de ulike menigheter i enkelte fylker slår seg sammen om storstilte  bønnekampanjer,  med etterfølgende utadrettet virksomhet. Kjærligheten gjør dem oppfinnsomme, og dette har resultert i konkrete tiltak, som skolebesøk der aktuelle tema tas opp og evangeliet samtidig bringes inn. Menighetene forsøker å gå en del utradisjonelle veier, for eksempel tilbud om lokalfotball for de helt unge der de får trening i å mestre ballen på banen. De har også «nøytrale» samlingssteder der det for eksempel finnes lesestoff om sport sammen med evangeliske tidsskrift rettet mot ungdom. For de som ønsker, blir det vist evangeliske filmer på video. La det understrekes: «for de som ønsker det.» Alt skjer i et avslappet og frivillig miljø.

Kontaktflaten til hjemmene blir ikke liten når vi regner med de ca. 70 barn og unge som bare i Ypacarai-distriktet kommer i berøring med evangeliet hver eneste uke. Det er tanken å sette i gang et lignende prosjekt også i en annen bydel.

Det var misjonær Oscar Delgado som startet ovennevnte for et år siden i samarbeid med den brasilianske pinsemisjon i landet.

Det vil bli for omfattende å gå i detaljer her, men det er ingen tvil: De som vil nå de tusener på tusener av unge i dagens Paraguay, må be Herren om råd og oppfinnsomhet til å gå nye veier. Men om hjelpemidlene er nye, så er målet like tindrende klart som det alltid har vært: «For i alle tilfelle å frelse noen».

 

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com