STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Korsets Seier  1996

 

Ungdomsleir i Paraguay

 

Gunnar Pettersen 

 

Omkring 200 ungdommer fra hele Paraguay var samlet til den årlige ungdomsleiren i Atyra. Den Hellige Ånd virket sterkt både under bibeltimer og vekkelsesmøtene. Mange ungdommer innviet sine liv til tjeneste for Jesus på ulike måter. De fleste drog hjem fra leiren med en fornyet glød i sine hjerter, styrket i troen.

Undervisningen var delt opp i to avdelinger. Den ene bestod av ungdommer fra 13-15 år, mens de over 15 år var samlet for seg selv. Det var første året en slik inndeling er blitt gjort. Dette for lettere å kunne målsrette undervisningen.

Som hovedbibellærer fungerte Jose Valensia fra Chile. Også forstander Flaminio Mesa og Aina Delgado var engasjert i undervisningen. At hungeren etter Guds ord var stor kunne merkes i samlingene. Time etter time satt forsamlingen meget konsentrert og oppmerksom lyttende til undervisningen, som både var solid og meget matnyttig. Det var fantastisk å oppleve det fellesskap som rådet blant disse ungdommene. De kommer fra høyst ulike miljøer. Ikke alle var vant med moderne hjelpemidler som bad og toalett, men alt fungerte nærmest perfekt. 

Det var tydelig å merke at alle hadde et stort ønske om å få møte Jesus og oppleve den himmelske kraften.

 

Vekkelsesmøtene på kveldene bar preg av undervisningen om dagen. Når predikanten innbød til innvielse og fornyelse, fyltes plassen foran plattformen raskt av lengtende ungdommer som ville innvie sine liv på nytt.

 Mange mennesker også fra Atyra fant veien til kveldsmøtene, og ungdommer som hadde vært på avstand kom tilbake til faderhuset.

Fra leirkomiteen rettes en spesiell takk til dem i Norge som gjorde det mulig å arrangere denne leiren. Paraguayerne er stort sett fattige mennesker, og de har nok med å skaffe penger til billettene for å komme seg til leiren. En liten avgift betales også av hver deltaker, men den er ikke stor nok til å dekke utgiftene.

Viktigheten av en slik samling kan bare forstås om en har vært til stede og sett gleden og hengivenheten til disse ungdommene. Det er ikke alltid like lett å være evangelisk troende i et katolsk miljø på skole og i arbeid. Derfor får det stor betydning for den enkelte også av den grunn å kunne samles i et slikt miljø.

Planleggingen av neste års leir starter snart, og om Jesus drøyer ser vi fram til en ny leir i Atyra i 1997.

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com