STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

  

Dagen 23. juli 1997

Kom hjem fra Paraguay  

 

Familien Pettersen fikk pistolen rettet mot nakken mens ranere plyndret deres hjem i Paraguay. Nå har de kommet hjem til Norge sammen med sine fire barn.

Av ARNOLD R. LÆRUM tekst og foto

 

SELJORD: Gunnar og Else Pettersen startet opp i det søramerikanske landet som internatforeldre for norske skolebarn.

-Vårt arbeid har hovedsakelig vært rettet mot mestisene. Vi jobbet mye med barn. Det siste vi gjorde var å bygge opp et barnehjem for barn i P.J. Caballero, nord i Paraguay. I denne byen virket vi siden i 1988. Vi drev samtidig med menighetsarbeid. Den nevnte byen er kanskje en av byene i Sør-Amerika som er mest kjent for kriminalitet i forbindelse med narkotikasmugling.

P.J. Caballero er også en grenseby, hvor det er en såkalt «tørr grense», slik at man kan gå fra Paraguay til Brasil uten kontroll. Det er bare en gate som skiller to grensebyer fra hverandre. Det er derfor det er så mye kriminalitet i området, påpeker Pettersen. 

 

 

Med pistol i nakken

Familien Pettersen har flere ganger vært utsatt for ran. En gang mens de sov, ble de bestjålet alt de hadde av verdier i huset. En annen gang ble de overfalt av fem banditter, og lå 15-20 minutter med en pistol i nakken, mens ranerne tok alt det de hadde i huset, pluss en ganske ny bil.

-Det var en ganske traumatisk opplevelse. Livet vårt hang i en tynn tråd. Slike ransmenn er ikke særlig nådige av seg. Overfallet fant sted en kveld etter vi kom hjem fra en evangelisk kampanje vi hadde i byen på den tiden, forteller Gunnar Pettersen.

Adoptivforeldre

Misjonærene Pettersen har ikke egne barn. De har imidlertid adoptert barn fra Paraguay som hadde foreldrene som ikke var i stand til å ta seg av dem, eller barn som var i en umulig situasjon.
I dag snakker de godt norsk. Else og Gunnar Pettersen har helt  fra begynnelsen lagt vinn på å snakke norsk med adoptivbarna sine. Dette vakre firkløveret, Silje (12), Veronika (11). Maria (8) og Joakim (7), får nå vokse opp i gode og trygge forhold i Norge. 
 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com