STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Korsets Seier ca 1975

 

Direkte reportasje fra stevnet på Hedmark- toppen til misjonsmarken

 

- Av Ingrid Stuksrud - 

 

For en fantastisk opplevelse vi hadde her i Paraguay og i Bolivia under stevneuken på Hedmarktoppen! I det nyinnredede studio under terassen satt vår kjære  radioamatør Steinar Aahø kveld etter kveld og brakte oss rykende ferske hilsener fra flere stevnedeltakere samt rapport fra møtene. Her i «studio» i Atyra satt så mange misjonærer vi kunne få stablet inn, og lyttet og smilte og slo hverandre på skuldrene av glede.

ZP4AO - Knut Stuksrud - var på reise langt oppe i Chaco, men han kom også inn en kveld takket være radioamatørkamerat. Her i Atyra hadde vi ZP4AP - Inge Bjørnevoll. Dessverre hørte vi ingenting fra vår nyeste radiostasjon ZP7AC i Paso Cadena. Søstrene der rakk ikke å komme tidsnok hjem etter en bytur p.g.a. vansker med bilen. - Storamatøren CP9AI - Jan Bjørfjell fra Bolivia - var sjølvsagt på med sin sterke sender.  Vi savnet CP9AL Roger Samuelsen og «peruaneren» Jon Agersten.

«Aldri har så mange «radioaktive» pinsevenner vært samlet på et brett,» sa Morgan Kornmo, for studioet på Toppen var visst fullstappet av radiointeresserte. Vi ropte hurra og halleluja om hverandre her i Atyra og gjettet på at radiointeressen nok kom til å øke enda mer heretter.  

 - Dette er nemlig ikke bare moro, men nyttig og inspirerende og nervebevarende for oss misjonærer. Bare det å vite at vi kan få daglig kontakt med Norge, er betryggende.

 

Når vi dessuten har slik inspirerende kontalt som LA8XN - alias Steinar Aabø. - gjør det dobbelt godt for sjel og sinn.

Vi har dessuten ofte kontakt med andre radioamatører både fra Norge og Sverige samt daglig kontakt innenlands Paso Cadena - Atyra. Den fine kameratslige ånden og de hjertevarme hilsenene har gjort oss godt mer enn en gang. Nomiravennene (Nordisk Misjonsradio) gir gjerne hverandre et «dagens ord», og ofte har det nådd også oss her i hjertet av Sør- Amerika.

Hjertelig takk til dere alle sammen som ofret noe av nattesøvnen for å gi oss en slik oppmuntring fra stevnet! En spesiell takk til Steinar som vasket gulvet hver natt etter at kontakten var slutt ved l-tiden norsk tid!

Vi beklager bare at vi sviktet fra Sør-Amerika søndag kveld. Vi satt en halv times tid og søkte, men amatørene «stod i kø» på den frekvensen vi bruker på 20-meterbåndet. Vi slo også over på 15 m, men det var dødt. Mandag kveld snakket vi igjen med Steinar, denne gangen på «hjemmebane» i Halden. Han fortalte at han hadde måttet skuffe  46 radidinteresserte søndag kveld. Vi er veldig lei for det, men legger til: Gi ikke opp så fort! Her holdt vi på et halvt år før vi endelig fikk inn Norge for første gang! Men da ble vi også «radioaktive» til gagns!

ZP4AO's kone

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com