STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Filadelfia-nytt nr 2 1976

 

Misjonshilsen fra Iversen

 

Kjære menighet. Jesu underbare fred.

Mens regnet plasker ned, og lyn og torden gjør det livlig rundt oss, vil vi slå av en liten prat med dere igjen.

Det er 2. påskedag, men det er ikke hellig-dag her. Det har vært en stille og god påske. Det er politisk ro i landet, og vi har full frihet til all evangelisk virksomhet, både inne og ute og over radio. Dette er jo en stor velsignelse, men også et stort kall til oss, og en utfordring til å benytte den åpne dør.

Palmesøndag hadde vi en stor dag her i Caacupé. Da feiret vi 1-års jubileum for innvielsen av møtelokalet ved Evangelie-Senteret her. Samtidig var det avskjedsmøte for skolestyrer ved den norske skole her, Thorleif Overhalden med familie. De reiser nå hjem etter endt periode her ute. Lokalet var helt fullt, og det ble en stor høytidsdag for oss hvor mange priste Gud for Hans storhet og godhet. Vi hadde også gleden av å ha Overhaldens som gjester i vårt eget hjem den dagen.

På et sted som heter Almada her i Caacupé, har vi fått være vitne til en underbar frelsesopplevelse. Vi har et troende ektepar der fra før. En dranker av en familiefar, var meget slem når han var beruset. Da måtte barna rømme ut i buskene og gjemme seg der, for ikke å bli slått fordervet. Men her en dag møtte han «høvdingen over Herrens hær», og han befridde ham og gjorde ham til en ny skapning.  

 

Halleluja, nå er også hans kone blitt frelst. Hun stråler nå som en sol i takknemlighet over hva Gud har gjort for henne og hennes mann. Barna deres er nå som små glade sommerfugler, som springer omkring i lykke. Hans mor er blitt så glad over forandringen, at nå vil også hun bli frelst. Jo Gud være takk at Jesus, den himmelske lysbærer, han formår å spre mørket og løse fra syndens bånd.

Skjærtorsdag hadde vi en meget gild stund her. Vi hadde da møte med et kjærlighetsmåltid og med brødsbrytelse. Vi hadde kjøpt inn litt kjøtt, grønnsaker m.m. og laget til det vi her kaller en Cena (det er middag), og vi pyntet og dekket til i storesalen. Det var også tilstede en kjenning fra tidligere tider, som nå var skilt fra sin kone. Han ga uttrykk for at han ville snakke med meg. Tidlig Langfredag dro jeg opp til ham. Under samtalen kom det fram at han hadde i sinne og reise til sin tidligere kone og ta hennes liv i denne påske. Det er også underlig med Åndens ledelse. Under møtet torsdag hvor han var tilstede, ble hans tanker åpenbart gjennom forkynnelsen, uten at vi da viste noe. Han lovte å komme på vårt møte søndag, med uteble. Vi håper at Gud får befridd ham fra disse mordtanker, og at Jesus får ta hånd om hans videre liv. Verden er så full av vanskeligheter og ondskap, og det er bare et virkelig møte med Jesus, som kan hjelpe folket her, som ellers i verden. Vi må holde fram livets ord venner. Det er det verden trenger. Vær tro inntil døden, sa Jesus.

 

Med dette hilser vi fra deres utsendinger i Paraguay.

Gunvor, Josef og barna  

  

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com