STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Korsets Seier 17.mars 1973

 

UNGDOMSLEIR OG BIBELUKE I PARAGUAY

 

Kjell Arne Johansen, 

 

Sommertid er noe vi hjemme i Norge forbinder med leirtid, da unge fra forskjellige kanter av landet setter hverandre stevne på de forskjellige leirstedene våre. Slik ser det ut for at det skal bli her i Paraguay også, da det i år som andre året på rad ble arrangert leir og bibelstudium for de unge fra menighetene her ute.

For anledningen hadde vi fått leid et nydelig sted i utkanten av Caacupe, byen med "mirakelbrønnen" og den velkjente mariahelgenen som hvert år er målet for tusener av katolske pilegrimer. Men den ungdomsflokken som i forskjellige grupper kom til Caacupe 31. januar i år, var ikke kommet for å tilbe gipsfigurer på sine fordums hellige steder, heller ikke for å drikke av den undergjørende brønnen. Nei, med bibler, sangbøker og instrumenter kom de for å lære å kjenne mer av sannhetene i den gamle kjære bibelboken og for å prise og .opphøye den levende Jesus!

Det var med oppriktig glede de som stod som arrangører, ønsket velkommen de forskjellige gruppene som kom, noen fra nærliggende steder og andre langveisfra, for flere av ungdommene legger en fin iver for dagen og en dyp lengsel etter mer av Gud. De fleste kom fra fattige hjem, og med sine egne midler hadde de nok ikke klart å virkeliggjøre en slik reise. Men takket være svar på opprop vi tidligere kom med gjennom KS, og hjelp fra venner som trofast støtter arbeidet her i Paraguay, lot det seg gjøre å samle 60-70 ungdommer til leir og bibelstudium den første uken i februar. Må Herren rikelig velsigne dere som hjalp til i dette, for leiren var en velsignelse fra først til sist. 

Det var Oddmar Byberg og Bruno Müller som hadde ,,hoved-emnene" denne gangen, og begge underviste de ut fra emnet ,Menigheten", og mange interesante sider kom fram.

 

Våre to brødre et begge kjent for god solid forkynnelse, så det var sunn kost som ble servert. Ellers deltok også to av de innfødte vitnene, Vidal og Ozuna, med hver sine emner, henholdsvis om ,,bønn" og ,,evangelisering", og dette var også interessant stoff med fin veiledning for de unge. Gunvor Westgård hadde timer for de helt unge, og med sin fengslende måte å framstille sitt emne vant hun alles oppmerksomhet.   Undertegnede hadde også et innlegg.

Om kveldene var det de unges tur til å delta med vitnesbyrd og sang, og det skinte tydelig igjennom at bibeltimene om dagen hadde blitt til stor velsignelse. Bønnen varte ofte ut i de små timer, og i denne atmosfæren var det noen som mottok en dåp i den Hellige Ånd.

Men  ungdomsglede  er også kroppslig aktivitet, og det kom godt til syne på den store leriplassen med ballspill og bading i badebassenget. Som en fin avkobling mellom "slagene" satte vi alle pris på å bli avkjølt i badevannet, for på disse bredde-gradene har vi nå gått gjennom det varmeste av sommeren.

Det var noen litt vemodige ungdommer som på avslutningsdagen gikk rundt og sa farvel til sine mange venner, for uken hadde bidratt til at broderog vennskapsbånd var blitt enda sterkere knyttet enn før. Alle drog opp bygget i sin ånd, og vi kan vel også si i sjel og kropp, tilbake til sine hjemsteder. Det viser seg nå i hverdagen at leiren vi hadde, bærer frukt, så vi håper at det skal gå inn som en tradisjon for vårt misjonsarbeid her i Paraguay med;y slike samlinger hvert år. Vi ser allerede fram til neste års arrangement. Be til Gud at det må lykkes og for arbeidet vi ellers har her i Paraguay, landet i Sør-Amerikas hjerte.

Caixa Postal 161, 79900 Pontate Pora MT, Brasil.  

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com