STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Korsets Seier 1976?

 

Nødrop fra NordParaguay

 

Kjell Arne Johansen

 

Nei, det er ikke penger det gjelder denne gangen. Det er nok noe langt viktigere vi er i behov av. Sitter her ved skrivemaskinen i huset til Anna Strømsrud i Pedro Juan Caballero, og det som tynger er den åndelige situasjonen i byen. Hvor er du som vil gå inn i bønnekampen for et miljø som lider av åndelig forfall og utskeielser?

Det er bare vel en måned siden vi kom tilbake til Paraguay for vår andre periode. Denne gangen går vi inn i nye oppgaver, idet vi etterfølger Førlands på barnehjemmet og i menigheten i Ypacarai i den sentrale sonen. Men i ukene før vi går inn i vårt nye arbeid er vi her og hjelper litt til i den menigheten vi tjente i forrige periode. Før vi reiste hjem ble nasjonale brødre innsatt til å lede arbeidet, og ved Guds nåde har arbeidet gått framover, selv om de også har hatt sine vanskeligheter. I disse grensetraktene samles alle slags individer, såvel i det profane liv som i det åndelige. Og det som kanskje framfor alt preger denne sonen framfor andre steder i dette land, er et virvar av lærdomsvær og trosretninger som kommer fra Brasil. Vi kjente det selv på kroppen i vår tid her i byen. men vi merker nå etter nesten to års fravær at disse tendenser bare har tiltatt.

Selv om om vi selvsagt priser Gud for de nye som er døpt og lagt til menigheten, er det også en smerte å konstatere at det er noen av våre venner fra før av som mangler. Astrid og jeg har gått fra hus til hus og besøkt vennene, og mange er slitne i sitt åndsliv. Det går nesten ikke en uke uten at de blir konfrontert med propagandister for Jehovas vitner, mormonerne, Bahai,

 

 

Jesus alene-bevegelsen (som fornekter treenigheten og døper på nytt i «Jesu navn alene») og flere såkalte pinseretninger. Den siste i rekken av nye kirker er en såkalt pinsemenighet som har blitt en skandale, idet den i sin praksis minner både om magi og spiritisme. Godtroende folk lar seg lure til å kjøpe salveduker og å gi penger for å bli bedt for, eller få en slurk hellig olje for å drive «sykdomsånder» og andre demoner ut. Myndighetene har til og med måttet gripe inn, idet svake personer har fått sammenbrudd etter å ha vært borte i dette.  De som vil stå for sannheten, både når det gjelder lære og et bibelsk menighetsliv, lider stort. Vi forstår godt at det er mange som går seg trett og som bukker under i denne kampen. Vi har medlidenhet med de som står som ledende brødre både i vår menighet, Filadelfia, såvel som «Assamblea de Dios» (de brasilianske pinsevennene) og baptistkirken. Det ser ut for at det særskilt er disse tre menigheter de mange nye vil til livs, idet de nye «åpenbaringer» har blitt stengt ute i disse tre kirkene.

Vil du be for byen her? Vil du gå inn for nådens trone og løfte hellige hender for på den måten å styrke de som kjemper troens gode strid i dette distrikt? Vil du ta på deg den lidelse det er å være en forbeder og føle andres nød både på kropp og sjel? Vi skal sammen så, også med våre bønner, med gråt. Holder vi ut, skal vi også sammen komme fram for Gud med fryderop.

Hilsen

Astrid og Kjell Arne Johansen

Casilla de Correos 1559
Asuncion, Paraguay 
 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com