STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Hilsen fra Paraguay

 

Asunción den 30.september 2007.

 

Kjære venner og medarbeidere.

Når Peter taler på pinsedag, siterer han fra Joel 3. hvor det står: I den siste tid skal jeg gjøre under oppe på himmelen, og tegn nede på jorden, blod ild og røykskyer. Dette med røykskyer er vi blitt minnet om på en kraftig måte her i Paraguay de siste månedene. Uhyggelig har det vært med branner så si over hele landet. Hvert eneste år brenner folk sine beitemarker og åkrer, men dette året tok det helt av. Her i hovedstaden som ligger langt unna de berørte stedene, lå det et røykteppe som gjorde at flyene kunne ikke ta av fra flyplassen her. Flere mennesker er døde , mange hus brent ned, og mye avling gått tapt. Det har vært fly fra Brasil og Venezuela m.fl. og hjulpet til i slukkingen. Utrolig er det at mens noen prøver å slukke, er det andre som har satt fyr på nye steder. Det snakkes om at det er mere enn 10 millioner dekar som har brent.

Våre venner indianerne har også vært i fare, og fem barn er døde p.g.a. pusteproblemer. Eriberto – vår regnskapsfører i prosjektet mistet også huset i brann, men med hjelp fra flere er det snart på plass igjen.

Nå venter vi alle på regn, men det lar vente på seg.

Mor til en av lederne i indianermenigheten brente seg kraftig for over en måned siden. Og i går ble det transplantert hud til de verste sårene- og så langt ser det ut til å gå bra. Vi har vært på besøk flere ganger i uken, vi må kjøpe alle medisiner og utstyr som trenges, hospitalet har ingenting.  Hun har lidd grusomt, men håper nå det verste er over. Hun har vært en motstander av evangeliet, men er nå blitt frelst, og det er så flott å kunne be sammen med henne når vi er der - vi kjenner en himmelsk atmosfære.

Kirken i Kolonien Itanarami er gjenåpnet og nymalt, og forrige helg hadde vi innvielse på nytt. Mye folk var samlet, og vi hadde besøk av musikere fra en annen utpost – Naranjito – og det gjorde stor lykke.

 

Flere har blitt frelst , deriblandt høvdingen – og det er nå 12 dåpskandidater! det skjer under også i Paraguay,s skoger, og det er mye å takke Gud for.

I kolonien Rio verde er skolen nå ferdig, og den 13. okt skal vi ha innvielse.

Der ønsker de også kirke, og de vil at menigheten skal starte opp med møter der – noen få er allerede kristne.

Denne uken har det vært storsamlinger i Filadelfia Asuncion med besøk av pastor Mikael fra Vejle i Dannmark, og en pastor fra Argentina, som har hatt bibelstudier. Det har vært godt å sitte ned å lytte til undervisningen. På søndag kveld ble mange nye vitner innsatt i tjeneste.

Det nærmer seg nå tiden for oss å reise hjem – den 21. okt. kl 16.55 lander vi i Sandefjord – skal bli fint å se dere alle igjen – etter hvert - sjøl om det ikke er så lenge vi har vært borte. De siste ukene blir ganske så hektiske – mange ting som skal ordnes med før vi drar.

Ønsker dere alle Guds underfulle velsignelse.

 

Varme hilsener fra Anne-Lise og Ole Johs

 


Postadresse: Rødborge 22, 3711 SKIEN

E-post: ojorud@c2i.net

Midler kan sendes slik:
Paraguay-misjon
Ole Johs Jorud
Rødborge 22
3711 SKIEN

Konto 1140 66 63606.

Merk sendingen med ”Drift, Paraguay”

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com