STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Hilsen fra Paraguay

 

Asuncion  den 18.mai 2008

 

Ole Johannes Jorud 

 

Kjære venner og medarbeidere.

 

Solen skinner fra en skyfri himmel og termometeret står på 28 grader, og  om natta er det friskt, så  vi har det helt topp.

Vi har feiret 17.  mai sammen med andre norske , og familien til  den norske consulen som er av norsk avstamning.

Dagene 3 – 5 mai  var det stor fest i Fortuna, hovedsetet for indianermenigheten.   Først var det dåp – hvor bl.a. Veronica, kvinnen som brant seg så kraftig når vi var her i fjor ble døpt.  Hun ble da frelst , og det var gripende da hun falt på kne på elvebredden og priste Gud før hun gikk ut i vannet, og ble døpt av sin sønn Ramon, som er pastor i menigheten,  For ham var det også en stor dag å få døpe sin mor, da hun har vært en stor motstander av evangeliet.  Sammen med henne ble  fire andre ungdommer døpt.

På kvelden var det bryllup og innsettelse av nye tjenere i menigheten.     Neste dag reiste vi til en utpost - Naranjito -  (bildene nedenfor) for innvielse av den nye kirken der. Menigheten i Tørberget Trysil, har gjordt det mulig å bygge denne kirken,  og flere kirker kommer!  Vi leide en buss, slik  at  også vennene fra Fortuna og andre utposter   fikk være med på festen.

Vi hadde besøk av et vennepar fra Askim, Turi-lill og Ulf Davidsen som gledet oss stort med sitt nærvær.  Ulf prekte også på festen.

 

 

På denne turen besøkte vi også kolonien Itanarami,  hvor det også var møte.   Her er det nå mange dåpskandidater, og flere par som ønsker å gifte seg.  Dette får komme i neste brev.

 Det er stor spenning her i landet nå, etter  at opposisjonslederen Fernando   Lugo  vant valget den 20. april   med nesten 12 %  margin til det Røde partiet, (det er langt til høgre etter norske forhold.) som har sittet ved makten 61 år. Han er tidligere  katolsk biskop, og det er faktisk de som har sammenlignet hans parti med KRF i Norge.

 

Han har gitt store løfter til bl.a. indianerne,  og vi er  meget spente på hvordan han vil hjelpe de  til et bedre liv.  Han går også inn for en ny  jordreform, med løfte om at de som ønsker det skal få sin egen jord.  Det er jo noen få som eier det meste av jorda i landet.  Så dette blir det nok kamp om –og  den har allerede begynt.  Vi håper  at friheten til å forkynne  det frigjørende evangeliet  må fortsette -  og at det ikke blir noen restrikssjoner på det !  Lugo tiltrer sin stilling den 15. august.  Be for Paraguay.

Hjertelig hilsen fra deres i Kristus

Anne-Lise og Ole Johs

 


Postadresse: Rødborge 22, 3711 SKIEN. Tlf 35538104

E-post: ojorud@c2i.net

Midler kan sendes slik:
Paraguay-misjon
Ole Johs Jorud
Rødborge 22
3711 SKIEN

Konto 1140 66 63606. 

Merk sendingen med ”Drift, Paraguay” 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com