STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Korsets Seier januar 1982

 

Stor misjons helg i Sarpsborg og Trøgstad

 

 Det var stor glede både ute og hjemme da meldingen kom at Anne-Lise og Ole Johs. Jorud er klare til å dra ut til en ny periode til Paraguay. Da det var vanskelig for deres menighet, Trøgstad p.m., alene å klare forpliktelsene, var det med glede og takk til Gud at vi i Filadelfia kunne stille oss som utsendere for dem.

Lørdag 9. januar var vi derfor samlet til avskjedsfest i Filadelfia. Det var mange venner som var møtt fram for å si våre misjonærer farvel, og mange var det som frambar sine hilsener. Til innledning leste misjonskassereren den majestetiske marsjordre i Matt.28. Forstander Ole Sandvik var festtaleren og minnet om det ansvar vi har for å bringe frelsens budskap ut, og ansvar for dem som går ut. Men det er også en rik velsignelse for en menighet å sende vitner ut på de store, hvite høstmarker.

Søndag fortsatte i misjonens tegn med tale av misjonssekretær Hans Svartdahl i formiddagsmøtet, og Anne-Lise og Ole Johs. i kveldsmøtet. Helgen 16. og 17.jnauarvar det avskjedsfest og møter i Trøstad pinsemenighet.

Ole Sandvik og Hans Svartdahl deltok der, og mange av bygdas kristne og Joruds naboer var med for å bringe sine hilsener fra Guds ord og ønske dem god reise.

Sammen med deres lille Elin Yvonne tok de av fra Fornebu 22. januar, og deres adresse er nå Casilla de Correos 189, Asuncion, Paraguay.

Ref.

 

 

Lørdag 16. januar kunne forstander Sigurd Knudsen i Trøgstad Pinsemenighet ønske velkommen et fullsatt grendehus i Havnas, Østre Trøgstad til avskjedsfest for Anne-Lise og Ole-Johannes Jorud. De skal ut til sin andre periode i Paraguay. Hans Svartdahl var kveldens hovedtaler. Han nevnte bl.a. misjonærens kall og ansvar for at evangeliet forkynnes, men også et ansvar for seg selv, så han holder ut i striden, som ofte er hard og ensom i et fremmed land med et vanskelig klima.

Utsendermenigheten, Filadelfia, Sarpsborg, var representert ved misjonskasserer Petter Berg, som ønsket våre venner Guds velsingelse i gjerningen. Han overrakte billetter til reisen og den første tidens underhold.

Forstander Ole Sandvik sang flere sanger til stor velsignelse. Det var hilsner fra Trøgstad Pinsemenighet ved Edvin Bogø, fra Elim, Båstad, ved forstander Myhrer, og fra Ole-Johannes første åndelige hjem, Betania, Havnas, ved Jan Minge.

Anne-Lise bar fram sin takk til menighetene i Trøgstad og Sarpsborg og bad om å bli husket i bønn.

Til sist hadde Ole-Johannes ordet, og han var takknemlig for at alt hadde lagt seg slik til rette med utsendermenighet og takket vennene i Filadelfia for en enestående mottakelse. De reiser i ydmykhet for denne store oppgaven, men det skjer i tillit til han som gav kallet og lovet å være med alle dager.

Dagen etter, søndag formiddag var det misjonærinnvielse i Sion. Hans Svartdahl talte. Våre venner ble så innviet til sin gjerning ved eldstebrødrenes forbønn og håndspåleggelse. Avreisen gikk fra Fornebu fredag 22. januar. Flere var med på avskjeden. Torsdagen var de fremme etter en del forsinkelser.

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com