STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Hilsen fra Paraguay

 

 

Skien  i november  2007 

Kjære venner og medarbeidere.    Guds rike fred

 

Etter noen uker i Norge , er det tid for å sende  dere  en liten rapport.

Det ble nesten 6 måneder i Paraguay denne gang -   litt hektisk med mye reising – og  hyggelig å møte alle vennene fra våre tidligere perioder.  Noen traff vi ikke, da de hadde flytt til andre steder – eller  dessverre forlatt det kristne fellesskapet.   Mange nye hadde kommet til,   og det er gledelig.  Det er en åpenhet for evangeliet blant indianerne som aldri før. Misjonen nyter stor tillit, noe som er helt nødvendig for å nå de med  budskapet om Guds kjærlighet.

Menigheten i Fortuna er i ferd med å komme inn i normale forhold , etter noen år med vanskeligheter.  Vi fikk være med på dåp, og flere står for tur  på flere utposter.   På en utpost,  Naranjito -  bygges det nå kirke  - og  her blir det innvielse når vi kommer ut igjen neste år.

Klikk for større bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klikk for større bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klikk for større bilde

 

 

 

 

Skolen som  er bygd i kolonien Rio Verde ble innviet den 13. oktober.  Det ble en flott dag med perfekt vær og temperatur – og det kom representanter fra undervisnings-departementet –fra fylket  og kommunen – samt fra mange kolonier   i området.  Innslag med dans og sang av skolebarna – og dans av en eldre indianerkvinne,(gammel indianerdans) –og taler fra flere av de besøkende,  gjorde dagen til en stor fest.  Og ikke minst servering  av grillet kjøtt m.m. gjorde sitt til det.

(KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE ET STØRRE BILDE!)

 

 

Dagen etter fikk vi høre om noe veldig trist som hadde skjedd etter festen.  Noen av indianerguttene som deltok, skulle til en  farmer og heve lønnen sin for arbeid de hadde gjort.  På vegen derfra ble de overfalt og ranet, og det endte med at to av de ble drept. 

 

Og ikke nok med det -  i en  annen koloni som ligger noen mil  unna, kom det til slåsskamp mellom høvdingen og  flere karer – og det endte med at  tre stykker ble drept.( Denne høvdingen har skapt problemer for sin koloni i flere år.)   Så på en ettermiddag var det fem indianere i sin beste alder som måtte bøte med livet.  Det var stor sorg i området, da  de fleste kjenner hverandre – og  mange er også i slekt

Indianerkvinnen Veronica som vi skrev om i forrige brev,  og som brant seg så ille  -  er nå hjemme igjen – og skal til kontroll av og til, og det ser ut til å gå bra.   Hun ble frelst under tiden på sykehuset, og bekjenner nå troen på Jesus – noe som er en stor  seier – da hun er en lederskikkelse blant folket sitt. 

En varm takk til dere som er med og støtter arbeidet blant indianerne – det er enda stort behov for hjelp.  Be spesielt for ledelsen i menigheten – at de får kraft og visdom  - og ser betydningen av å være gode forbilder for  menigheten – så de kan nå enda flere kolonier og mennesker med evangeliet.  Vi tenker å reise  ut i mars neste år -   for å gjøre det lille vi kan mens det ennå er tid. Ønsker dere alle en riktig god jul og et velsignet nytt år 2000.

 

Hjertelig hilsen fra  Anne-Lise og Ole Johs. 

 

 


Postadresse: Rødborge 22, 3711 SKIEN. Tlf 35538104

E-post: ojorud@c2i.net

Midler kan sendes slik:
Paraguay-misjon
Ole Johs Jorud
Rødborge 22
3711 SKIEN

Konto 1140 66 63606. 

Merk sendingen med ”Drift, Paraguay”

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com