STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

San Lorenzo Paraguay 15.mai 2000

 

Kjære venner!      

 

Hilser dere med fred og  glede i vår Herre  Jesus Kristus.

Først en hjertelig takk for sist, og for hyggelige samvær. Det er så godt å vite at vi har mange venner i Norge som ber for oss, og tenker på oss i blant.

Vi kom godt fram til Paraguay, så reisen gikk fint, uten problemer.  Denne tiden er for øvrig en fin tid å komme hit ut på, fordi det er høst, og den verste varmen har gitt seg.  Nå er temperaturen helt perfekt. Det kan svinge mellom 15 til 30 grader, med frisk og fin luft. Vi sover godt om natta, og slipper å svette på dagen.   Høres ikke det deilig ut  ?

De første ukene har vært ganske hektiske.  Det begynte allerede den første dagen, med seminar for misjonærene, hvor Bjørg Sjølie stod for undervisningen. Deretter var det seminar i indianermenigheten i Curuguaty, og tema var : dyktigjøring  til ledelse av menighet m.m. Det var samlet en 10-12 stykker, og vi tror det var meget nyttig. Menigheten er jo ny, og mange ting skal de lære, for at menigheten skal kunne fungere best mulig.

Huset i Villa måtte vaskes, etter å ha stått tomt nesten et år. Så det var en del kakerlakker og andre krypdyr, som måtte forlate sitt leieforhold.  Huset bygde vi i -93- så vi kjenner det jo godt. Det var hyggelig å komme tilbake til Villa Ygatimi, og møte naboer, og venner igjen. Og ikke minst møte menigheten,  med flere nye, som hadde kommet til siden vi reiste hjem. Lokalet ligger på nabotomten til huset vårt, så vi har kort veg på møtene.  Dette er en mestisermenighet , altså paraguayere, men det kommer også indianere på møtene her, for  det er ikke langt til indianerkolonier.

Indianerne har nå  fått sin egen juridiske person for sin menighet, og har valgt styre for denne.  Hovedmenigheten ligger like ved byen Curuguaty, og kolonien heter Fortuna. I denne kolonien begynte Anna Strømsrud  arbeide i 1982, og i dag er det en fin menighet, med ca. 70-80 medlemmer. De har mange utposter, eller virkesteder rundt om i skogene. Det har vært dåp en gang siden vi kom ut, og det er stort å være med på. Sjeler blir frelst, og det er en åpenhet for evangeliet som aldri før, og ikke minst blant indianerne.

La oss benytte denne tiden , vi vet ikke hvor lang tid vi har.

En av pastorene, Ramon Gomez er for tiden i Norge, og skal være med på jubileumsfeiringen for misjonen i Filadelfia Oslo, de første dagene i juni.

Det som slår oss når vi besøker indianerkolonier, og folk ellers er at de har det meget vanskelig økonomisk nå.  Landet er inne i en meget turbulent og vanskelig tid. Økende arbeidsledighet  og lite mat på landsbygda, etter tørken i fjor, gjør at mange er desperate.

 

 

 Det ser ut til at regjeringen er maktesløs.  Og den er innblanda i flere skandaler, Presidenten kjører luksusbil med falske skilt, som betyr at den er kjøpt på det svarte marked.

I indianerkoloniene er det mange som har det vanskelig.  Flere vi har besøkt, sier det samme: barna kommer ikke på skolen, fordi de ikke har mat å spise før de går på morran. De har heller ikke  klær til å gå på skolen i !!

Og verre kan det bli, for det  er flere måneder til de kan høste noe på åkrene, da det går mot vinter her ute. Og vårt problem er at vi ikke har midler til å hjelpe de som har det vanskeligst.

De som er syke, og ikke kan arbeide har det verst, og de er det mange av. Har allerede kjørt en til sykehus som var meget dårlig, og det viste seg at det var tuberkulose, noe vi regnet med, da vi har sett mange med denne sykdommen før.  Er det noen som kan tenke seg å gi litt til dette arbeide,  er det meget kjærkomment.  Du kan på denne måten være med å redde menneskeliv. Du kan sette inn penger på Kont,nr: Paraguaymisjonen v/ Ole J Jorud   1140.66.63606. merket. Gave til fattige i Paraguay.

Og sender du et lite brev, og sier fra, er det flott, så kan vi få takket deg.  Adressen er: Casilla 1890, Asuncion  Paraguay.

I disse dager er vi nede i hovedstaden en stund. Vi er invitert til den norske konsulen for å feire 17. Mai, og det gleder vi oss til. Alle norske her  er invitert, noe som skjer hvert år. Og den 18. skal det være misjonærmøte i Atyra.

Ellers er det mange ting vi må ordne. Bilen skal en tur på verksted, forskjellige ting skal kjøpes, da det ikke er så mye vi får oppe i skogen, dessuten er det så dyrt hvis det fins.  Noe skal vi også ordne for venner i Villa, for det er vanskelig for de å komme til byen.

Når vi kommer opp igjen, setter vi igang med bygging  av skole i en koloni som heter Ita Poty. Den ligger 5-kilometer fra Villa.  Skal også sette igang med en veg til kolonien Nueva Esperanza, (nytt håp) men dette vil nok  ta noe tid, før vi kan komme i gang med, da vi må ha med oss vegvesenet. Og det betyr mye reising for å snakke med de forskjellige øvrighetspersonene.

Vi er takknemlige til dere der hjemme, som gjør det mulig for oss å værer her ute. Uten deres hjelp hadde det vært umulig.  Gud velsigne enhver som er med i bønne og givertjenesten. Mange varme hilsener fra deres utsendinger     

Anne Lise og Ole Johs

Adresse; Casilla 1890  Asuncion Paraguay  SA

E-mail:ojorud a hotmail.com

Tlf: 595 971 262 320

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com