STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

  Hilsen fra Paraguay

 

                                                                                                            Skien den  26.august 2008.

 Kjære venner og medarbeidere.

Vel hjemme på norsk jord    vi  prøve å få til en hilsen til dere.  De siste ukene og dagene ble ganske hektiske i Paraguay, så dagene gikk fra oss.  Først av alt vil vi takke for forbønn under vår tid i Paraguay denne gang.  Og vi er takknemlig til Herren at han har bevart oss på alle våre reiser – og i det vi har fått være med på.

Som jeg nevnte i forrige brev skulle vi ha dåp og bryllup i kolonien  Itanarami, og vi hadde en fin dag der i slutten av mai.   En evangelistsøster, Edvarda -  har gjort et fint arbeide - og etter noen år med problemer er det  god samling i menigheten.

Det har blitt holdt flere seminarer for søndagsskolearbeidere  i hovedmenigheten i Fortuna dette året, og vi tror det skal bære frukter.   Den 15 – 16 juli var lederen for  Lippen ( søndagsskoleorg) Ricardo Motta  og hans medarbeider Mario Soler fra Ypacarai  med oss til Fortuna og underviste i bruk av materiell.   I januar skal det holdes et seminar i Asuncion for ledere – og vi håper vi kan få med noen der fra indianermenigheten.

Evangelistparet Antonia og Hanibal Diaz var med til Fortuna en helg  for bibelundervisning, og det var også  spesielle kvinnemøter , noe som ble meget godt mottat.  Det var en velsignet helg .

På møtene er det som regel mange barn, og vi ser nå at mange ungdommer kommer til møtene, og flere er blitt frelst.  I juli var det ungdomsleir i Paso Cadena og  mange fikk et møte med Jesus – og  de er nå trofaste på møtene.  Fra Fortuna var det ca. 40 stykker som reiste til Paso C  med buss, og de kom begeistret tilbake.

Det har vært en del sykdom blant   folka våre  de siste månedene- og vi har hjulpet mange med medisiner og  reise til sykehus  og operasjoner, og vi er glade for å ha noen midler til dette.  Pastor Ramon i Fortuna var uheldig  og kjørte av på motorsykkel og slo albuen ut av ledd- og når vi reiste hjem var han enda ikke god.  Han er jo avhengig av å arbeide på åkeren en del, så vi håper han blir helt god igjen.  Motorsykkel er det store i Paraguay nå, og det kryr av dem over alt, men det har sin bakside.  I de seks første månedene  i år var  det nesten 300 døde i motorsykkel-ulykker i landet!  Mange kjøper m.sykkel  på avbetaling, og har store problemer med å betale. Da leverer de den til en pantelåner og får ut en liten sum – bruker opp pengene – og har ikke noe å løse den ut med igjen. Dermed taper de alt de har betalt inn -  og må fortsette med avdragene, men  uten sykkel !

 

 

Den 8.august  hadde prosjektkomiteen forberedt innvielse av den nye skolen i kolonien Yhuvy,  som er bygget av vår mangeårige og dyktige  byggmester Heriberto Yegros  (Chacho).  Han er gift med pleiedatteren til Anna Strømsrud. Vi hadde   innbudt mange øvrighetspersoner fra kommune-fylke og undervisningsdepartement  sammen med indianerne i de omkringliggende koloniene,  og det var lagt opp til en stor fest.   Men dessverre kom det regn så det hele måtte utsettes til enn senere anledning – for vegene  er uframkommelige  ved regnvær.

Skole nr. to som bygges i Ache-kolonien Kuetuvy  blir  ferdig i slutten av august  under dyktig ledelse av Carlos Genes fra Villa Ygatimi  – og skole nr. tre er påbegynt og blir ferdig i oktober. Disse blir innviet i desember. Vi er så heldige og ha flinke folk til byggearbeidet- så det har ikke vært noen problemer med det. Ole Johs reiser til Paraguay  en tur i slutten av november - for å avslutte  regnskap og gjøre  opp med byggmestrene – samt besøke studentene  vi har ansvaret for.  Vi har i alt 16 studenter som mottar hjelp gjennom prosjektet.  De fleste studerer i Asuncion og alle er indianere –  de fleste er Ava-guarani og  to er  Ache-indianere.

Den nye presidenten Fernando Lugo,  som ble innsatt den 15. august, har innsatt en av indianernes egne i sjefstillingen for  INDI ( kontor for indianersaker,) og de har store forventninger til at de nå kan få hjelp til å forbedre sin livssituasjon.  Hun heter Margarita Wbywangi og er fra Ache-kolonien Kuetuvy.. Hun er kristen og har vært høvding i denne kolonien i flere år.  Hun trenger våre forbønner i sin nye stilling.

Takk til dere alle for støtte til arbeidet og vi håper dere vil stå med oss også neste år. Vi tenker å reise ut igjen i mars 2009.

 

Hjertelig hilsen Anne-Lise og Ole Johs

 

Her kan du se noen bilder fra Fortuna og Chore


Postadresse: Rødborge 22, 3711 SKIEN. Tlf 35538104

E-post: ojorud@c2i.net

Midler kan sendes slik:
Paraguay-misjon
Ole Johs Jorud
Rødborge 22
3711 SKIEN

Konto 1140 66 63606. 

Merk sendingen med ”Drift, Paraguay”

 

Copyright ® 2012 www.pymisjon.com