STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

 Korsets Seier ca 1985

 

Utpostlederen som ble misjonens representant

 

Josef Iversen

 

Første gang jeg møtte Marcos Moragas Sanchez var i 1968. Vi hadde vel sett hverandre under konferanser eller stormøter i hovedstaden. men aldri hatt personlig kontakt.

Ved denne tid søkte de nasjonale brødre i hovedstaden kontakt. med de norske misjonærer for et mer nært samarbeid, noe som blant annet førte til at Gunvor og jeg ble bedt om å reise til Concepcion. en by lenger nord i landet for å hjelpe opp et arbeid som lå nede. Virksomheten hadde flere utposter og på en av dem bodde Marcos Moragas. Leonardo Alderete og jeg dro i vei en dag i påsken med «Km 21» som mål, stedet hvor Marcos holdt til og hvor han var utpostleder. Noen brødre hadde forstyrret arbeidet og mente at virksomheten i hovedstaden ikke hadde den rette lære eller også at de ikke hadde noen lære i det hele tatt.

Mitt første møte med Marcos bar preg av dette. Om kvelden hadde vi møte i hans brors hjem. Jeg gjorde mitt beste for å få kontakt med den lille gruppen som var samlet, men det jeg mest husker er måneskinnet som såvidt ga meg anledning til å skjelne hver enkelt fra hverandre.

 

Et lite blafrende lys på det enkle bordet var hele belysningen der i den ellers så majestetiske møtesal. Møtet var i friluft. Vi ble i Concepcion-distriktet i over tre år. Etterhvert fikk vi mer kontakt og kjennskap til Marcos. Han viste seg å være en meget gudfryktig  og  samvittighetsfull medarbeider. Vi kalte ham inn til heltidsarbeid med bopel i Concepcion ved en senere anledning og vi hadde et meget godt samarbeid. Da vi reiste til Norge i 1971 ble Marcos innsatt til leder for arbeidet. Marcos fikk senere kall fra en by ca. 230 km unna som heter Pedro Juan Caballero. Her har han fremdeles sitt virke og vært en av dem som trofast har stått på sin post i sin Mesters store tjeneste som forstander og menighetens hyrde.

Marcos har også i mange år vært menighetenes representant innfor myndighetene i landet.

Det var en glede at det ble han som fikk innbydelsen til å delta i Pinsevennenes 75-årsjubileum for Ytremisjonen her i Norge, og han vil også få anledning til å hilse på en del av misjonsvennene.

Må Herren fremdeles velsigne sitt verk i Paraguay og i hele verden forøvrig.

Jesus kommer snart'  

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com