STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

KORSETS SEIER 26.juni 1968

OFTE PÅ REISE.

Av  Josef Iversen 

 

”Ofte har  jeg vært på  reiser,» sier Paulus l 2. Kor. 11. 26. Slik blir det også for en misjonær av i dag. Her  i Concepcion er det slik at når  det regner, stenges alle veier ut av  byen, og en må  holde seg der  en er til det blir tørt igjen. Men  elven er fri, og der kan en reise når det er båttider. Langt  oppe i nord i Paraguay er det et arbeid som nå hører inn under vårt distrikt her i Concepcion. Menigheten i hovedstaden skulle sende en helt ny  arbeider dit opp, og når vi nå er  ansvar­lige, passet det at det også ble et besøk  fra Concepcion ved et slikt høve. I den tiden vi har vært i Paraguay har vi  hatt gleden av å ha forskjellige nasjonale brødre som  våre  med­arbeidere, og  det  er  alltid en glede  når  arbeidet  lykkes  og Guds  rike går fram. En misjonær oppdager  fort den  evne  enkelte innfødte brødre har til å komme i kontakt med folket og å  tale. Har  de  fått opplæring  i Ordet, kan  mye  godt Guds ord bil sådd på kort tid. Og hvorledes  kan de tro, der de ikke har hørt? og hvorledes kan  de høre uten at det er noen  som forkynner?»   Fuerte Olimpo skulle  altså få en ny  arbeider og jeg skulle ha gleden av å være til stede. Dette er hans første felt som selvsten­dig  arbeider. Han  er helt  ung, men   Gud  har  døpt ham  i  den Hellige Ånd.  

Det   er   flyforbindelse  med byen, og så  har man  da elven  Paraguay  som  rinner like forbi med båtforbindelse. Det  skulle  bil min lodd å bruke  båt denne  gang. ”Presidente Carlos Antonio  Lopez” viste seg å være en riktig  fin båt med  rene, pene lugarer  og rent og pent overalt Det var  en glede å kunne ha Bibel fram­me og dele ut Guds ord der det  var høve, og etter snaue 30 timers  båtreise var vi framme.  

Enn vanlig skikk er å presen­tere seg for myndighetene der en  drar fram og ikke minst der oppe  i grensetraktene kan det lure seg  inn litt av hvert. Men  politiet  forsøker så godt de kan å holde  orden på alt  Det  var dog  litt beklemmende   å   merke  at  ”el Senor  Delegado”     fylkesman­nen  kan  en  vel  sl på  norsk, nærte  en   viss frykt  for den katolske biskop  på stedet. Men folket i  sin alminnelighet var meget  elskverdige, og ved  våre husbesøk  møtte vi bare  velvilje.  

 

Dessverre er vår bror, som  er fra  stedet  her  og   har  hatt ansvaret for arbeidet, blitt syk. I hans  hjem  hadde   vi møtene, rettere sagt ute på gårdsplassen. Det  skulle ha vært  gildt å ha Korsets Seiers lesere   med på  et slikt møte her langt inne i hjertet  av  Sør-Amerika.  På mandag   kveld  var  det  særlig åpent, og Gud rørte ved hjertene. Med  traktater i hånden gikk vi fra hus til hus søndag og innbød til møtene. Det bor også indiane­re     stedet, men vi rakk ikke å besøke  dem  denne  gang. Det  er også mange   kvegfarmer i byens nærhet og  også  disse er blitt berørt av evangeliet. Vennene i Olimpo   har også ordnet med en pen tomt og begynt på et lokalbygg i byens sentrum. Det  var rent rørende  å se hva de  har maktet  helt  alene uten hjelp utenfra. De er  den eneste evangeliske virksomhet   i byen, og  det er  stort å se hva  Gud gjør når han  får villige redska­per  også i  Paraguay.  

Da vår bror  ble syk, ble det   stans i arbeidet på lokalet. De var også blitt lovt en  støtte  økonomisk som  uteble, og  nå står  de  der med  halvferdige vegger.  Vi  har dog  den  tro til Gud  at lokalet snart skal bli fullført. Han  har aldri sviktet sine.

Båten jeg reiste med går helt opp  til Corumba i Brasil, og da den passerte  Olimpo på tilbake­veien til Asuncion, ble jeg med nedover igjen. I  Concepsion   hadde   Gunvor ansvaret  for arbeidet mens jeg var borte. Her hadde de fått et gildt besøk av  marinegaster fra Brasil i  et møte, og  vår  bønn er at også  Concepcion må  få et mektig  «vær» fra himmelen  over seg. Vil du be for oss?  

Midler  til arbeidet her i Concepcion-distriktet kan sendes til Filadelfiamenigheten   i  Sarps­borg,  Ytremisjon  over postgiro. Misjonskasserer  er Josef Svartdahl, Boks 59. Sarpsborg.  

Deres   for  sjelenes frelse  i dette land.  

Gunvor  og  Josef Iversen, Levi Astri og Heidi.   Adresse:  Casilla  Correo   54, Concepcion.  Paraguay,  America del Sur.

 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com