STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Korsets Seier 1973
Jubileum i Paraguay

Josef Iversen
 

 

I februar måned i år var det 10 år siden misjonsarbeidet begynte i den sentrale sone i Paraguay. Inntil da hadde den norske  pinsevekkelse vært representert i Paso Cadena og da spesielt blant skogens fattige sønner og døtre, nemlig indianerne. Men i januar 1963 fikk undertegnede og hustru lagt på sitt hjerte å begynne et helt nytt arbeid i Caacupe, og arbeidet begynte som ovenfor nevnt, i februar måned i meget enkle former.

Et lite hus ble leid, bibler og sangbøker kjøpt og virksomheten kunne begynne. Etter hvert fikk en kontakter i Guazurocai og Itaguira i Piribebuy-distriktet, Ypacarai og i en utkant av Itaugua.

l 1965 kom Sigrun og Oddmar Byberg over fra Brasil til Paraguay. De slo seg ned i byen Ypacarai og fikk gleden av å reise det forste pinselokale i vid omkrets.

I 1966 kom Gerda Aardalen og Asta Hadland over fra Bolivia og fikk satt i gang bygging av en klinikk i byen Atyra.

I 1967 ble lokalet i Tobati innvidd.

Jorunn og Lars Førland, som også hadde vært en periode i Brasil, kom i 1967 til Paraguay. De begynte å bygge barnehjemmet i Ypacarai. Misjonen har også et par tomter og noen midler til lokalbygg i Caacupe.

Senere er også lokale bygd i Atyra. Astrid Myrvold Nilsen, Lisbeth Jensen de Fumero, Ingrid og Knut Stuksrud, Kjellaug Sjølund og Eva Sagen har virket kortere eller lengre tid i distriktet.

Solveig Oyrås og Gunvor Westgaard har virket i denne sonen siden de kom til Paraguay. Leonardo Alderete har også hjulpet til en tid, og andre evangelister har også hjulpet til. 

 

 En kan si at det etter hvert er blitt et stabilt arbeid i gang med stadig framgang og utvikling siden den ringe begynnelse. Den første dåps-handling foregikk i Caacupe i 1965 i nærvær av blant andre Leonard Pettersen, som da besøkte Sor-Amerika, og øgså Paraguay, og siden er stadig nye blitt lagt til den frelste døpte skare. Menighet er ordnet etter Guds Ord, med om lag 50 medlemmer og med virksomhet på seks — syv steder.

Innfødte brødre er vokst opp og har i dag ledende stillinger i menigheten, og en kan si at feltet ligger meget gunstig an når det gjelder befolkningstettheten med mange byer i nær omkrets. De venter på stabilt menighets- og evangeliseringsvirksomhet. Menigheten har hatt spesielle arrangement for ungdom, ungdomsleirer og kurser for evangelister hvor misjonærer og innfødte har hatt ansvaret, og større vekkelses-serier for å nå nye mennesker med evangeliet  har vært holdt. Gud gi at et riktig vårvær må bryte ut, så mange kan hostes inn for Jesus kommer.

Det sosiale arbeid har hele tiden hatt en sterk side i virksomheten, særskilt da etter at Gerda Aardalen og Asta Hadland åpnet sykearbeidet i Atyra. Og barnehjemmet som drives i Ypacarai, utfyller et stort behov.

Det er nå planer om å få skole for misjonærbarna i gang i byen Atyra, og det vil bli et stort pluss for hele arbeidet i landet.

Denne mangelfulle hilsen ved 10-årsmilepelen var ment som en takk til alle menigheter og enkeltpersoner som i bønn og offer har stått trofast med i kampen for Guds Ords utbredelse i denne del av landet. Arbeidet har ikke vært forgjeves, og la oss ha tro for enda storre seirer for Jesus i kommende dager!

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com