STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

Korsets Seier 17. februar 1982

Midler fra Norge gav start til nytt lokale

 

Lars Førland
                                                                                                           

Den lille flokken i grensebyen Puerto Presidente Franco i Paraguay var i store vanskeligheter. Myndighetene hadde gitt dem ultimatum: Det falleferdige lokalet måtte straks rives og tomten selges hvis ikke et nytt og tidsmessig bygg ble satt opp. Men Gud hadde sin vei.

Venneflokken i Franco er utpost til hovedstadsmenigheten i Asuncion 35 mil unna. Det evangeliske arbeidet startet opp for over 20 år siden og har i dag ca. 30 venner. Det er lenge siden nå at ett enkelt lokale i tre ble satt opp til møte virksomhet. Etter mange år ble dette nedslitt og forfallent. Utvikling og regulering av sentrum i byen skapte et problem for vennene. Myndighetene gav beskjed om at det falleferdige huset måtte rives hvis ikke et nytt ble satt opp. For venneflokken betød dette ikke mindre enn at de måtte selge tomten, da midler til nytt bygg ikke fantes.

Misjonær Kjellaug Palma Sjølund, som er med og hjelper vennene i det evangeliske arbeidet i Franco, kom menigheten til hjelp. En testamentarisk gave fra Skudeneshavn ble løsningen på problemet. Vennene slapp å selge tomten, som ligger strategisk til midt i sentrum av byen. Det gamle huset ble revet og et nytt og meget vakkert lokale ble bygget opp.

 

Det var en opplevelse å få være med i innvielsen den 13. desember i fjor sammen med Overhaldens og ungdomskoret fra Ypacarai. For standeren i menigheten i Asuncion ledet høytidligheten. Representanter fra byens myndigheter var også til stede, i tillegg til flere forkynnere fra ulike steder. Og lokalet var sprengfullt av forventningsfulle venner som gjerne ville overvære begivenheten.

Det var svært varmt den dagen. Svetten silte av alle, men det var allikevel bare glade mennesker å se overalt. Fra vennene på stedet steg takken opp til ham som makter å løse de største problemer. Det ble også rettet en takk til søster Kjellaug. Hun fikk formidle penger fra giver til mottaker og i sin hilsen under festen var hun full av takknemlighet til Gud for at det hele hadde lykkes.

Foruten den førstnevnte testamentariske gaven, er det også kommet, midler andre steder fra, både fra Norge og USA. Vennene i Franco er ikke mange. De har reist lokalet delvis på dugnad, men det mangler selvsagt en nå flere utbedrelser, bla. toaletter, bearbeidelse av selve tomten etc. Til dette er det i dag ikke penger. Enhver gave til dette formålet vil være kjærkomment, og menigheten i Skudeneshavn sammen med søster Kjellaug vil være behjelpe lig med å sette midlene inn der de trenges mest. Vi ønsker Guds signing for våre venner i Franco. Måtte det nye lokalet bli et middel til å nå stedets befolkning med evangeliet.

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com