STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

 

KS 6. oktober 1995

 

Lars Morgan og Lourdes Førland til Paraguay igjen:

Starter mobil bibelskole 

 

Et barnehjem skal avvikles og en bibelskole skal startes. Det er oppgavene som venter misjonærene Lars Morgan og Lourdes Førland når de nå kommer ned til Paraguay. Og det er de nasjonale selv som har tatt initiativ til nytenkning:

Nå får de en mobil menighetsbibelskole på hjul.

Målet med den rullende bibelskolen er å nå menigheten på menighetsplanet, og ikke bare lederne. De kristne i Paraguay er flinke til å evangelisere og til å starte nye utposter og menigheter. Men problemet er at det skorter på nye ledere. Flere steder har de måttet avvikle utposter fordi de har kommet til et punkt der all vekst stopper, nettopp på grunn av manglende kunnskap til å løse problemer som oppstår, forteller Lars Morgan til KS.

Ekteparet Førland og deres tre barn har allerede vært ute en periode på fire år i Paraguay og Peru. Torsdag. 5 oktober reiser de nedover for en ny periode.

Lars Morgan og Lourdes skal ha hovedansvar for et barnehjem for psykisk og fysisk utvikingshemmede.    Barnehjemmet skal avvikles og overlates til de nasjonale i løpet av en toårsperiode. Samtidig skal de altså jobbe med en mobil bibelskole etter ønske fra de nasjonale selv.

 

 

Rekruttering

Dette ligger helt i startgropa. Men vi tenker oss at det blir aktuelt å besøke menigheter som ligger avsides for å gi dem undervisning.

Vi er tilknyttet en vanlig bibelskole i hovedstaden Asuncion. Med den mobile menighetsbibelskolen håper vi at vi kan rekruttere potensielle ledere og enkelt personer til den faste skole» sier Førland.

Ble du overrasket over at de nasjonale selv tok initiativ f

Det er positivt at de nasjonale selv spør om dette. Det startet med at de tok kontakt sist vi var ute, og slik har tanken utviklet seg. Jeg ser dette som en bekreftelse på at det er behov og vilje blant de nasjonale til å drive et selvstendig menighetsarbeid,  sier Lars Morgan. 

Vi er med på å starte bibelskolen, men vi skal ikke drive den alene. Tanken er å knytte til seg lærere og pastorer som kan være med å undervise rundt omkring. Det vi trenger nå er struktur og få til en praktisk gjennomføring. Den mobile bibelskolen vil for eksempel komme tilbake til en menighet flere ganger, gjeme med nye lærere. Vi vil også utfordre de ressursene som misjonen har her hjemme i Norge til undervisning, sier han.

Det er viktig for meg å se helheten i arbeidet der nede, og det er fint å være med på å dekke et behov som de nasjonale selv har sett. Vi håper og tror at resultatet av dette skal bli sterke, selvstendige menigheter i Paraguay.

SlKKE-CATHRIN HANSEN 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com