STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

    

Korsets Seier, 14.september 1990

 

Latinertreff samlet 130 spansktalende: 

                                                      

 Fargerikt fellesskap i Skien

 Anne Gustavsen


- Vi kom hit for å oppleve fellesskapet og høre forkynnelse på spansk.

Det forteller Doris Nunez og Eduardo Monbaca fra Chile til KS. Sammen med sine to barn har de besøkt Tabernaklet, Skien i helgen sammen med 130 andre spansktalende kristne.

 

Til vanlig er de utlendinger i våre menigheter. De deltar og aksepterer oss nordmenn, og for dem vår stive møteform, l helgen var det annerledes. I Tabernaklet, Skien var spansktalende pinsevenner (bildet) samlet til konferanse med møter på sine egne premisser og på sitt eget språk. Og hvis vi ikke visste at vi befant oss i trauste, norske Telemark fylke, var det lett å glemme når et 100-talls chilenere, bolivianere, mexikanere og andre latinere stemte i av full kraft "O store Gud", akkompagnert av mandoliner, elektriske gitarer og tamburiner, etterfulgt av rungende lovprisninger og hallelujarop.

- Vi tilhører Filadelfia, Kristiansand og er med i menighetens latinergruppe, forteller Doris Nunez ogEduardo Monbaca til KS. - Ettersom vi var pinsevenner fra før, oppsøkte vi pinsemenigheten da vi kom til Norge for to og et halvt år siden. Der traff vi misjonærer fra Sør-Amerika, og var med på å danne en spansktalende gruppe i Filadelfia, forteller Eduardo. I helgen var han med for fullt i konferansen som forsanger og gitarist.

Han legger ikke skjul på at det er mye som skiller norske og spanske pinsemøter - Vi viser mer følelser når vi samles, Systemet og metodene er forskjellig men budskapet er det samme, sier Sduardo, som trives godt i Norge selv om slektningene i Chile savnes.

Mellom møtene gikk det livlig for seg i spisesalen i Tabernaklet, Skien i helgen.

 

Små og store i høylydt samtale, latter og rop Det var herlig å møte hverandre Maten de fikk servert var imidlertid norsk, med unntak av brødet, Pan amasado, som var spesialbakt for anledningen

Møte på egne premisser

- Ja, her er det mye lyd og kraft, smiler Ingjerd Lind, konferansesjef og en av lederne for Tabemaklets spansktalende gruppe - Det viktigste med denne konferansen var å samle de spansktalende til møter på deres egne premisser Mange av dem kan  dårlig norsk, og har ellers
vanskelig for å følge forkynnelsen i våre menigheter. Her har de fått grundig bibelundervisning på sitt eget språk.
Hovedtalere har vaært Helge Adolfeen og argentineren Guiellermo Vega, som er evangelist blant spansktalende i Filadelfia, Stockholm, forteller  Ingjerd Lind.
- Dessuten har deltakerne satt pris på å oppleve fellesskapet med hverandre. Ellers i året samles de jo bare i små grupper.

Det finnes spansktalende grupper i flere pinsemenigheter rundt i landet Vanligvis er det spansktalende  hjemmeværende misjonærer som har ansvaret for gruppene, som har egne samlinger ukentlig. Til konferansen i Skien som er den tredje latinersamlingen i Norge, kom deltakere bla u Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Sverige.

- I Tabernaklet, Skien samles nærmere 25 spansktalende annenhver tirsdag til møte. 11 av den er døpt og tillagt menigheten. Gruppen har en egen nasjonal leder, forteller Ingjerd Lind.

Tenker ikke på klokken

- Hva har særpreget møtene i Tabernaklet i helgen?

- Mye glede og begeistring, og mye    sang. Latinerne viser sterke følelser, og det preger også deres kristne samlinger. På lørdag hadde vi fire møter, og et typisk trekk er at ingen tenker på klokka Møtene kan bli lange, men konsentrasjonen er på topp. Forkynnelsen bifalles med tilrop og kraftige amen og halleluja. Konferansedeltakerne har stortrivdes. Det er en opplevelse for dem bare å komme sammen og få utfolde seg. Her har de hatt hånd om både møteledelse, sang,  vitnesbyrd  og forkynnelse, forteller Ingjerd Lind,

Tema for latinerkonferansen har vært "Å leve i Guds nærhet", og arrangørene har lagt sterk vekt på å formidle grundig bibelundervisnig

- Hos latinerne er det mye følelser i sving, og det er bra, men mange har liten bibel-kunnskap Målet med forkynnelsen denne helgen har vært å gi dem Guds ord slik at de kan få tak i hva evangeliet og frelsen bygger på. sier Lind.

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com