STARTSIDEN   VÅRE SIDER    MISJON    BOKPROSJEKTET   PARAGUAY   INDIANERNE   FILM   BILDER   SØK   LINKER   OVERSIKT   KONTAKT

                                                                                    

Korsets Seier, 15.november 1996

«Jeg savner snø og norsk godteri» 

Vil du ha en nispero-frukt? spør Nathalie på 8 år. Datter av Lourdes og Lars Morgan Førland. Nispero-frukt....? spør vi undrende, og avdekker at vi i hvert fall ikke har greie på frukter fra Latin-Amerika.

Nathalie klatrer opp i det store frukttreet i en fart, sammen med de to vennene sine, Joanna på 7 år og Paula på 11 år. De kommer ned med noen ovale og gule frukter som smaker som plommekart.

Vi er gode venner, og det vi liker best er å klatre i trærne. Men vi har aldri falt ned, smiler Nathalie, og går utover på en grein som bøyer seg faretruende.

 

 

Hver dag drar hun avgårde til den norske skolen en mils vei hjemmefra, der hun går sammen med ti andre misjonærbarn med norske foreldre.

Alt er så mye bedre her enn i Norge. F.eks. har de ikke så fine mangotrær, sier hun, men legger plutselig til at hun egentlig savner snø og norsk godteri. For et års tid siden kom hun tilbake til Paraguay sammen med mamma og pappa og de andre søsknene sine.

Jeg håper ikke vi skal være her for alltid, sier hun, og babler i vei på spansk til sine gode venner, bare overdøve! av braket fra papegøyene i et tre i nærheten som forsøker å «stjele» så mye manjokk de kan komme over. 

 

 Copyright ® 2012 www.pymisjon.com